5 Stablecoin piyasa değerinin yüzde 94’ünü temsil ediyor
5 Stablecoin piyasa değerinin yüzde 94’ünü temsil ediyor

ABD bankacılık düzenleme kurumu federal bankalara stablecoinler için rezerv tutma yetkisi verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’deki federal bankalar, kripto firmalarına, özellikle de stablecoin operatörlerine hizmet sağlamak için yeni yetkilere kavuşmuş durumda.

Stablecoin hamlesi

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi’nin Pazartesi günü yayınladığı bir bildiriye göre ulusal bankalar stablecoinler için rezerv para birimleri tutmakta özgür olacaklar.

Yeni kılavuzda, “Ulusal bir bankanın, banka müşterilerine bir hizmet olarak stablecoin ‘rezervlerini’ tutabileceği sonucuna vardık” deniliyor.

Duyurunun yanı sıra, Para Birimi Sorumlusu Vekili Brian Brooks, stablecoin hizmetlerinin zaten birçok bankanın faaliyetlerinin bir parçası olduğunu belirterek: “Ulusal bankalar ve federal tasarruf birlikleri şu anda her gün milyarlarca dolarlık stablecoin faaliyetlerinde bulunuyor” diyor.

Hepsi için geçerli değil

Bununla birlikte, bildiri, şimdilik bu gelişmenin yalnızca dolara bağlı 1:1 oranında desteklenen stablecoin’ler için geçerli olacağını, yani Saga veya Libra’nın bazı sürümleri gibi para birimlerinin “sepetlerine” bağlı tokenların hariç tutulacağını belirtiyor.

Tether (USDT), New York’ta tutulan rezervleri kullanarak ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin’in ünlü bir örneği. Ancak, Tether’in bu rezervleri kardeş borsa Bitfinex’teki kayıpları karşılamak için kullandığı şeklindeki tartışmalar sürüyor.

Coinbase’in hukuk departmanının eski başkanı Brian Brooks, Mart ayında OCC’nin başkanlığını devraldığından beri, ofis, kriptonun ABD bankalarında oynayabileceği rolü genişletme konusunda son derece aktif oldu. Temmuz ayında OCC, federal bankaların kripto varlıklarını muhafaza edebileceğini onaylayan benzer bir kararı da gündeme taşıdı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin