Ethereum’da keskin bir düşüş beklentisi – işte izlenecek seviyeler
Ethereum’da keskin bir düşüş beklentisi – işte izlenecek seviyeler

Ethereum fiyatı zeminini kaybetti ama metrikler DeFi için alarm veriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020’nin en yüksek seviyesine 482 dolarda ulaşan Ethereum beş gün içerisinde 340 dolara geriledi.  Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) fiyatlarındaki düşüş, büyük ölçüde Bitcoin’in yolundaki boğa koşusunu durduran yükselen dolardan kaynaklanıyor. Ethereum halen 340 dolar civarında oturuyor ve ağustos ayındaki fiyat aralıklarını geri kazanma gayretinde.

DeFi ile Ethereum’un kaderi artık birlikte ilerliyor

ETH fiyatı ayın başından itibaren önemli ölçüde düştüğü için Ethereum ağındaki birkaç temel faktör  de değişti. Bunlar, ekosistemdeki traderlar, balinalar, madenciler ve DApp kullanıcıları gibi kilit figürlerin hareketlerini ve pozisyonlarını ve ayrıca özellikle DeFi ve stabilcoinler söz konusu olduğunda ağdaki etkinliği içeriyor. Ek olarak, ECR-20 tokenları artık Ethereum’un piyasa kapitalizasyonunu da geride bıraktı.

DeFi tokenlerinin Ethereum ağının omurgasını oluşturduğu göz önüne alındığında, bunlar, ETH’nin kendisinin yaklaşan fiyat hareketlerini büyük ölçüde etkileyecek. Ethereum’un hareketlerini anlamak, yatırımcılara paranın nereye gittiğine dair daha iyi bir fikir verecektir. Ağ içindeki bu tür aktiviteleri anlamak ise gerçek ağın ticarete kıyasla ne kadar popüler olduğuna dair önemli izlenimler sağlayabilir.

Ethereum yatırımcı dinamikleri değişti, zengin sayısı arttı

ETH’nin ayın başında beş gün içinde değerinin neredeyse %30’unu kaybetmesiyle birlikte, kripto para birimini elinde tutan, kullanan ve ticaretini yapan kişilerin dinamikleri de değişti. Bir piyasa veri kaynağı olan CryptoCompare’den alınan verilere göre, aktif adreslerin sayısı düşüşte. CryptoCompare’in araştırma analisti James Li, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Aktif adres, kullanıcı sayısıyla ilgilidir ve aktif adreslerdeki düşüş, bazı kullanıcıların fiyat düşüşünden ertelendiğini ve hatta DeFi’nin soğumaya başladığını gösterebilir. Ancak bunun nedeni, kullanıcıların DeFi tokenlerini değiştirdikten sonra varlıklarını elinde tutması ve taşımaması da olabilir.

Yatırımcılara gelince, zincir içi analitik firması CryptoQuant, piyasadaki çöküşün ardından büyük bir artış gördü. CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre, borsalara ETH girişi 1 Eylül’de altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve kısa bir süre sonra düştü. Daha yakın zamanda ise girişler 14 Eylül’den beri tekrar artmaya başladı, bu da Ethereum için daha fazla satış baskısı anlamına geliyor.

Artık ağda daha fazla “zengin” oyuncu var, bu da daha fazla insanın ETH biriktirebildiği ve/veya yeni oyuncuların pazara girdiği anlamına gelebilir.

Ethereum’un temelleri, fiyat düşüşüne rağmen, faaliyetin hem düzenli kullanımda, hem madencilikte hem de DeFi’nin büyümesinde tüm cephelerde devam ettiğini gösteriyor. Uzmanların kurumsal benimsemeyi hızlandırmayacağına inandıkları bir yükseltme olan Ethereum 2.0 çevresinde yapılan ilerlemelere rağmen, yakında Ethereum için sorun yaratabilecek başka engeller de var.

Bu arada büyük bir borsa, PayPal ile entegrasyon duyurdu. Ayrıntılar burada.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin