ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor
ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor

ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, bu ayın başlarında ABD SEC Başkanı Jay Clayton’a Çin’in kripto para birimleri üzerindeki etkisiyle ilgili endişeler hakkında bir mektup yazdı. Washington Examiner Ratcliffe’den gelen bir rapora göre, üst düzey ekonomik istihbarat yetkililerine konu hakkında Clayton’ı bilgilendirmeyi bile teklif etti. SEC şimdilik, yetkilinin talebini takiben gelişme hakkında yorum yapmadı.

Söz konusu mektup, SEC’in ABD’ye ait kripto para şirketlerinin Çin merkezli şirketlerle rekabet etmesine yardımcı olacak kuralları uygulaması gerektiğini ima ediyor.

Cotton: “Düzenleyici politikalar netleştirilmeli.”

Rapora göre Senatör Cotton’un Clayton’a yazdığı ilk mektup, SEC’in “daha net bir politikaya geçmesi ve nihayetinde dijital para birimlerini ele alan resmi komisyon kılavuzu geliştirmesine” ihtiyaç olduğunu söylüyor. 

Cotton, Temmuz 2020’de Ratcliffe ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien’e gönderdiği bir takip mektubunda aynı konuyu ele almıştı. Mektupta, “Komisyonun şu ana kadar yalnızca iki dijital varlığın menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna nasıl vardığını” belirtti:

Düzenleyici belirsizliğin devam eden eksikliği, yalnızca ABD tarafından geliştirilen dijital varlıklara zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda Amerikan ulusal ve ekonomik güvenliğini büyük ölçüde riske atıyor.

Çin ambargosu kripto para sektörünü kapsıyor mu?

12 Kasım’da Başkan Trump, ABD’deki kişilerle Çin ordusuyla bağlantılı şirketler arasındaki işlemleri yasaklayan bir idari emir imzaladı. O sırada yürütme emrinin Çin bağlantılı kripto şirketlerine uygulanıp uygulanamayacağı düşünülüyordu.

Dahası, anonim bir kaynak Washington Examiner’a Çin’in “Bitcoin ve Ethereum üzerindeki kontrolü” hakkında “ciddi ulusal güvenlik endişeleri” olduğunu ve “gelecek on yıllar boyunca dünyayı kimin yöneteceğine karar verecek olan Çin’in teknolojilere hükmetmeye çalışmasından” endişe duyduğunu söyledi.

Deutsche Bank’ın araştırmasına göre, CBDC çıkarma yarışına, bu yılın başlarında pilot projelerini başlatan İsveç ve Çin önderlik ediyor. Ayrıca hükümetlerin bir dijital ödeme altyapısını desteklemede “çok önemli bir rol” oynadığını ve Çin’in bu alandaki aktif ilerlemesini kaydettiğini belirtti. ABanka, ABD’yi CBDC eğilimini “yakalamaya” çağırıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin