20 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler ve teknik göstergeler
20 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler ve teknik göstergeler

19 Mart Ethereum Fiyat Analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Mart Ethereum Fiyat Analizi ile ETH’nin 100 günlük en düşük dipten sonra elde ettiği iyileşme, ölü kedi sıçraması (dead cat bounce) gibi görünüyor.

Geçen hafta 740 dolar civarında işlem gören piyasa kapitalizasyonu ile dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Pazar günü 460 dolara kadar düştü.

Geçtiğimiz hafta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ‘nin üst düzey bir yetkilisi SEC’in düzinelerce ICO‘u araştırdığını söyledi. Ethereum Blockchain‘in bir platform olarak hizmet verdiği göz önüne alındığında, Ethereum üzerine ağırlaşmış olan haberlerin sebebi bir çok ICO’nun  ERC-20 standardı ile token oluşturmasıdır.

Ayrıca, ETH’nin dün 500 doların altına düşmesi, EOS ekibinin yaklaşık 400.000 ETH token yayınladığına dair raporlarla aynı zamana denk geldi.

19 Mart Ethereum Fiyat Analizi

CoinMarketCap’e göre ETH gün içinde ulaştığı 556 dolardan sonra şuanda 529 dolardan işlem görüyor. Gün içi  geri çekilme yaşaması yüzünden, 460 dolarlık rallinin büyük olasılıkla ölü kedi sıçraması (düşüş eğiliminde bir düzeltme) olduğunu gösteriyor.

Günlük Grafik

Yukarıdaki tablo (Bitfinex’e göre fiyatlar) geçtiğimiz hafta görülen baş-omuz ayrışmasının uzun vadede boğadan ayı eğilimine olan değişimi doğruladığını göstermektedir.

Bununla birlikte, nispi mukavemet endeksi (RSI) ve önceki gün uzun kuyruklu mum (düşüş eğilimi sinyalleri) tarafından vurgulandığı gibi aşırı satım koşulları, Ethereum’un önümüzdeki birkaç gün boyunca yatay bir şekilde ticaret yapacağını gösterir.

Baş aşağı hareket eden 10 günlük hareketli ortalama (MA) ile bir önceki gün düşük seviye olan 452  dolarlık aşırı satım satış koşulları göz önüne alındığında güçlü bir destek olarak hareket edebilir.

  • Ethereum, önümüzdeki 48 saat içinde 630-550 dolar aralığındaki yerini sağlamlaştırabilir.
  • Sadece baş-omuz formasyonunu direnci olan 640 dolar ile gün kapanırsa, o zaman düşüş eğilimi bitecektir.
  • Ayı senaryosu: 640 direnişi kırılmazsa 565 dolardan (6 Şubat en düşük) ordan da 385 dolara (30 Kasım en düşük) düşebilir.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin