Güney Kore’de seçim kriptoya yaradı: Yeni başkan yatırımcıları heyecanlandırdı!
Güney Kore’de seçim kriptoya yaradı: Yeni başkan yatırımcıları heyecanlandırdı!

Güney Kore’de seçim kriptoya yaradı: Yeni başkan yatırımcıları heyecanlandırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen yıl Haziran ayında, FSC platformlarda çapraz ticareti yasaklayacağını söyleyen Güney Kore’de kripto para borsaları büyük bir darbe aldı. FSC, çapraz ticareti kısıtlamanın kripto borsalarının fiyat manipülasyonunu önleyeceğine inanırken, borsalar böyle bir kuralın kendilerini işlevsiz bırakacağından korkuyordu.

Bir lisans başvurusunda bulunmaları için 24 Eylül 2021’e kadar süre verildi ve bunu yapmayan şirketlerin artık Güney Kore’de faaliyet göstermelerine izin verilmedi.

Güney Kore siyasetinde kripto

Yoon, Güney Kore’nin başkanlığını kazanmış olabilir, ancak yarıştaki tek kripto yanlısı aday o değildi.

Güney Kore yarışındaki bir başka başkan adayı olan Lee Jae-myung, seçim kampanyasına para toplamak için NFT’leri kullanmıştı.

Lee’nin kampanya yetkilisi bu yılın başlarında Yonhap News’e verdiği demeçte şunları söyledi:

“20’li ve 30’lu yaşlarındaki genç nesil, sanal varlıklar, NFT’ler ve metaverse dahil olmak üzere gelişen teknolojilerle ilgilendiğinden, bu tür bir bağış toplama onlara çekici gelebilir.

Geleceğin bu teknolojileri hakkındaki anlayışımızı geliştirmek ve dijital para birimleri ve NFT’lere ilişkin algıları değiştirmek için yenilikçi deneyler üstlenmenin tam zamanı.”

Güney Kore kripto yanlısını seçti

Güney Kore, ülkenin devam eden kripto düzenlemelerini sıkılaştırmasının ortasında kripto dostu bir başkan seçti.

Güney Kore, Yoon Suk-yeol’u ülkenin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak seçti. Yoon, ülkedeki “mantıksız” kripto düzenlemelerini elden geçirme sözü veren kripto yanlısı bir adaydı.

Yoon’ bu yıl Ocak ayında, “Gerçekten uzak ve mantıksız olan düzenlemeleri elden geçirmeliyiz” demişti.

Güney Kore’nin kripto piyasasının “endişelenmemesini” sağlamak için “olumsuz bir düzenleme sistemini” benimsemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yoon’un cumhurbaşkanlığı başarısı, Güney Kore’nin kripto endüstrisi ile ilişkisinin çeşitli düzenleyici tartışmalara yer verdiği bir zamanda geldi.

Güney Kore, kripto ve düzenleme

Geçen Mart, Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kara para aklama ile mücadele etmek için yeterince çaba göstermeyen kripto şirketlerini çökertmek istediğini söyledi.

20 Nisan 2021’den itibaren, borsalar şüpheli etkinlik bildirmedikleri veya oturum açma işlemleri sürdürmedikleri takdirde 26.000 ila 52.000 dolar arasında para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin