Goldman Sachs, metaverse ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu
Goldman Sachs, metaverse ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Goldman Sachs, metaverse ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Goldman Sachs, metaverse için blockchain teknolojisinden faydalanması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, kripto teknolojisini ilk internetten bu yana en yıkıcı trendlerden biri olarak gördüğünü dile getirdi. Goldman, blockchain kullanıcıların varlıklara güvenli bir şekilde sahip olmalarını ve bunları sanal dünyalar arasında aktarmalarını sağladığını söyledi.

Goldman Sachs, insanların farklı sanal dünyalarda güvenli bir şekilde dijital öğelere sahip olmalarını sağlayacağı için kripto teknolojisinin meta veri tabanının kalbinde olacağını söyledi.

Wall Street bankasının Rod Hall liderliğindeki analistleri, Salı günü yayınlanan bir notta blockchain teknolojisini internetin ilk günlerinden bu yana “en yıkıcı teknoloji trendlerinden biri” olarak müjdelediler.

Goldman Sachs: “Blockchain teknolojisinin meta veri tabanının kalbinde olması gerek”

Metaverse, insanların avatarlar biçiminde oyun oynayabileceği, çalışabileceği, oynayabileceği, sosyalleşebileceği ve ticaret yapabileceği sanal dünyalara deniliyor. Ekim ayında Facebook, adını Meta olarak değiştirdiğini ve internetin geleceği olduğunu söylediği sanal dünyalar oluşturmaya odaklanacağını duyurmuştu.

Axie Infinity ve The Sandbox gibi merkezi olmayan, kripto odaklı oyun metaverseleri, son zamanlarda kullanıcıların ilgisiyle karşı karşıya. Oyuncuların, NFT’ler (güvenli kripto koleksiyon türleri) biçiminde öğeler oluşturmasına ve takas etmesine olanak tanıyor ve kripto para kullanan oyun içi ekonomilere sahiptir.

Goldman Sachs analistleri, kripto teknolojisinin meta veri tabanlarının geliştirilmesinin merkezinde olması gerektiğine inanıyor. Kullanıcıların varlıklara veya öğelere güvenli bir şekilde sahip olmalarını merkezi bir partinin iznine ihtiyaç duymadan farklı platformlarda taşımalarını sağladığını söyledi.

Örneğin, Sandbox kullanıcıların OpenSea gibi meta veri tabanı dışındaki borsalarda oyun içi arazi ve NFT alıp satmalarını sağlayan Ethereum kripto ağı üzerinde çalışıyor.

Goldman Sachs şu ifadeleri kullandı:

“Meta veri deposunun muhtemelen farklı 3B alanların bir birleşimi olduğuna ve kullanıcıların bunlar arasında düzenli olarak hareket edeceğine inanıyoruz. Herhangi bir sanal ürün veya hizmet, kullanıcıyla birlikte bir alandan diğerine taşınamazsa, değerlerinin daha sınırlı olacağına inanıyoruz.”

Analistler son olarak şunları ekledi:

“Meta veri deposuyla ilgili olarak, blok zinciri, merkezi bir otoriteden bağımsız olarak herhangi bir sanal nesneyi benzersiz bir şekilde tanımlayabilen gördüğümüz tek teknolojidir. Nesneleri tanımlama ve ardından mülkiyeti takip etme yeteneği, nihayet gerçekleştiğinde meta veri deposunun işleyişi için kritik olacaktır.”

Facebook/Meta, meta veri deposunun ilk sürümlerini piyasaya sürmesine rağmen, şirketin merkezi olmayan blockchain teknolojisinin çok fazla rol oynayacağını düşünüp düşünmediği henüz belli değil.

Birçok kripto meraklısı, şirketin sosyal medyadaki finansal gücünün ve gücünün, metaverse‘e hükmedebileceği ve yaratma ve ticareti sıkı bir şekilde kontrol edebileceği anlamına geldiğinden endişe duyuyor.

Goldman’ın notu genel olarak yükselişe geçti, ancak banka bunun etrafında net yatırım stratejileri geliştirmek için çok erken olduğunu söyledi. Analistler, blockchainin “hem dijital hem de fiziksel varlıkların merkezi olmayan tanımlanması ve mülkiyeti için çok daha geniş ve geniş kapsamlı etkileri olduğunu” söyledi. Teknolojinin internette gizliliği artırabileceğini ve tedarik zinciri yönetimi gibi çeşitli sektörlerde merkezi kontrol ihtiyacından kurtulabileceğini söylüyor.

markets.businessinsider 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin