ABD'li Senatörden, stabil coinlerle ilgili çarpıcı açıklamalar!
ABD'li Senatörden, stabil coinlerle ilgili çarpıcı açıklamalar!

ABD’li Senatörden, stabil coinlerle ilgili çarpıcı açıklamalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Sherrod Brown, stabil coinlere para yatıran yatırımcıları uyardı. Senatör yatırımcıları paralarını kaybetme olasılığının çok yüksek olduğunu iddia ediyor. ABD Senatosu’nun Bankacılık, İskan ve Kentsel İşler Komitesi’nin dün yaptığı oturumda gerçekleştirdiği konuşmada, projelerin mevcut bankacılık sistemlerini yansıtmalarına rağmen herhangi bir bankacılık düzenlemesine uymadığını söyledi. Ayrıca şeffaflık barındırmadığını ifade etti.

“Birçok insanın mevcut finansal sisteme alternatif aramasını anlayabiliriz. Wall Street bankaları bu ekonomiye hakim; işçilere ne olursa olsun rekor kârlar elde ediyorlar. Stabil coinler ve kripto pazarları, bankacılık sistemine alternatif değil. Onlar aynı bozuk sistemin aynası. Daha az sorumlukları ve kuralları yok.”

Bununla birlikte, Sıralama Üyesi Pat Toomey aynı konuşmada ödeme maliyetlerini düşürebileceklerini, ödeme sistemine erişimi genişletebileceklerini ve finansal teşvik olabileceklerini belirterek stabil coinleri savundu. Mevzuatın mevcut tüketici koruma sorunlarını ve finansal sistemik riskleri ele almak için kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Stabil coinleri düzenlenmesi gerekiyor!

Stabil coinlerin düzenlenmesi, ABD ve küresel çapta en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, düzenleme ABD’nin uluslararası rekabet gücünü korumaya çalışması gerekiyor. Düzenleyiciler, özel olarak çıkarılan stabil coinlerin ABD Dolarının uluslararası statüsüne zarar vermeyeceğini, ancak iyi yönetilen stabil coinlerin Abd Dolarını destekleyebileceğini kabul etmeli. Son olarak, düzenleme, stabil coinler mevcut finansal sistemle birlikte çalışabilir olmasına izin vermesi gerekiyor.”

Toomey, eğer bir şans verilirse ve iyi düzenlenirse kriptonun devrim yaratabileceğine inanıyor. Ancak Brown’a göre, kripto sadece büyük yatırımcılara fayda sağladığı için birçok kişi önemli kayıplar yaşadı. Stabil coinlerin fiat’ı kripto ekonomisine bağladıkları için risk endişelerine neden olduğunu ifade etti. Böylece insanları, zor kazanılmış ekonomilerini sadece vahşi vaatlere yatırmaya maruz bıraktıklarını söylüyor.

Brown, kripto paraların birkaç yıl önce bilinmemesine rağmen, şimdi ABD’nin en önemli konularından biri olduğunu belirtiyor. Hâlâ gelişmekte olan endüstrinin patlaması, ekonomide sistemik sorunlar olduğu anlamına geliyor çünkü artık çok fazla para kripto paralara bağlı. Yine de parayı blockchain ile demokratikleştirme vaatleri gerçekleşmedi, ancak bunun yerine finansal spekülasyonlar kötüleşti.

“Bu komitede daha önce duyduğumuz gibi, birçok kripto para için önemli fiyat dalgalanmaları ve yüksek işlem ücretleri, onları ödemeler için işe yaramaz hale getiriyor. Stabilcoinlerin bu sorunu çözmesi gerekiyordu.”

Son kripto çöküşlerinin kripto hakkında endişelenmek için büyük bir neden olduğunu söyledi.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin