Ford ve BMW’den blockchain hamlesi
Ford ve BMW’den blockchain hamlesi

Ford ve BMW’den blockchain hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel bir otomotiv konsorsiyumu, ikinci el araçların satın alma ve bakım geçmişini izlemek için blockchain tabanlı “doğum sertifikalarından” yararlanıyor.

Mobi nedir?

Mobility Open Blockchain Initiative veya Ford ve BMW dahil dünyanın önde gelen araç üreticilerinin kar amacı gütmeyen bir konsorsiyumu olan MOBI, ikinci el pazarlarda blockchain destekli “doğum sertifikaları” ile dolandırıcılıkla mücadele etmek için bir girişim başlattı.

Girişim, MOBI’nin ikinci araç tanımlama standardı olan “VID II” yi kullanarak araçların kayıt ve bakım geçmişini izlemek için blok zincirinden yararlanacak. Sistem, aşağıdaki açıklamayla kullanılmış araç pazarlarında dolandırıcılığın azaltılmasına yardımcı olacak:

“Blockchain üzerindeki araç kaydı, eyaletler ve ülkeler arasında önceden bağlantısı kesilmiş araç kayıt sistemlerinin güvenli, paylaşılan ve güvenilir bir defter kullanarak bağlanmasına izin veriyor. Bakım izlenebilirliği, alıcılara, düzenleyicilere ve sigortacılara kurcalamaya karşı korumalı bir geçmiş sunarak araç bilgilerinin asimetrisini azaltıyor.”

MOBI’nin VID II çalışma grubuna BMW ve Ford eş başkanlık ediyor ve Honda, IBM, Hitachi America ve Quantstamp da girişimi destekliyor.

VID II standardı

VID II standardı, grubun araç doğum sertifikası için çeşitli yardımcı programları açıklayan VID I üzerine inşa edilmiştir. MOBI COO’su ve Kurucu Ortak Tram Vo, “Güvenli bir dijital araç kimliği, kullanıma dayalı ulaşım hizmetleri için tam otomatik bir ağın temelini oluşturuyor” diyor.

Grup ayrıca otomotiv finansmanı, elektrikli araç şarjı ve otonom veri alışverişi bağlamında standart için uygulama öngörüyor.

MOBI, Mayıs 2018’de oluşumunu duyurdu ve misyonunun, araç ve standartları geliştirmek için işbirliğine dayalı, açık kaynaklı bir yaklaşım benimseyerek otomotiv endüstrisinde blok zincirinin benimsenmesini hızlandırmak olduğunu belirtti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin