Türkiye’de en çok hangi kripto paralar tercih ediliyor?
Türkiye’de en çok hangi kripto paralar tercih ediliyor?

Türkiye’de en çok hangi kripto paralar tercih ediliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitci.com ve Future Bright, Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının yatırım tercihlerini mercek altına aldıkları bir anket düzenledi. Anket sonuçlarında Türkiye’de en çok hangi kripto paraların tercih edildiği açığa çıktı.

Webtekno’nun haberine göre 2021 yılının Eylül ayında 1.003 Türk potansiyel ve mevcut yatırımcının katılımıyla yapılan anket, Türkiye’nin yatırımcı portfolyosunu ortaya koydu. Anket, kripto para yatırımcılarının ortalama yaşının 30,1 olduğunu gösterirken, özellikle kadın yatırımcı sayısında büyük bir artış yaşandığını gösterdi.

Türkiye’de en çok Bitcoin tercih ediliyor

Araştırma, Türkiye’de varlık yatırımına dair önemli bilgiler ortaya koyuyor. Kripto para yatırımcıların %54’lük oranla en fazla Bitcoin’i tercih ettiği görülürken, diğer popüler tercihler şu şekildeydi:

  • Dogecoin: %34
  • Ethereum: %30
  • Litecoin: %25

Ayrıca sahip olunan kripto paralara bakıldığında Bitcoin sahipliği kadın yatırımcılarda daha fazla tercih edilirken, erkeklerin altcoin’lere yönelme eğiliminin daha yüksek olduğu da görüldü.

Dogecoin neden bu kadar ilgi görüyor?

Ankette Bitcoin’in ilk sırada çıkması şaşırtıcı bir sonuç olarak görülmese de Dogecoin’in rakiplerini geride bırakarak ikinci sıraya yerleşmesi dikkat topladı. DOGE, meme coin kategorisinde olan ve diğer projeler kadar güçlü bir altyapıya sahip değil.

DOGE’nin bu kadar ilgi görmesinin altında, muhtemelen hızlı yükseliş gördüğü dönemlerde yatırımcılarına çok hızlı kazançlar sağlaması yatıyor. Bu ilginin arkasında ise FOMO yatıyor. Fırsatı kaçırdığını düşünen yatırımcılar Dogecoin trenine atlamaya devam ediyor. Ancak Dogecoin ve Shiba Inu gibi meme coin projelerinin çok yüksek risk barındırması sebebiyle pek çok yatırımcı ciddi paralar kaybedebiliyor. Bu konuda dikkatli olmanızı bir kez daha tavsiye etmiş olalım.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin