Fed Başkanı'ndan kritik açıklama geldi: Dijital dolar, stabilcoinlerin sonu mu demek?
Fed Başkanı'ndan kritik açıklama geldi: Dijital dolar, stabilcoinlerin sonu mu demek?

Fed Başkanı’ndan kritik açıklama geldi: Dijital dolar, stabilcoinlerin sonu mu demek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dijital doların özel stabilcoinleri piyasadan çekmemesi gerektiğine yönelik inancını yeniden doğruladı.

Geçen hafta bir Senato duruşmasının ardından Powell, Bankacılık Komitesi’nin önde gelen Cumhuriyetçisi Pat Toomey’den gelen sorulara yanıt verdi.

Stabilcoinler ve dijital dolar birlikte var olabilir mi?

Toomey, özel alternatiflerin, özellikle mevcut stabilcoinlerin CBDC üzerinde bir kontrol işlevi görüp görmeyeceğini sordu. Powell, stabilcoinlerin değerinden korunmaya çalışırken, bunların henüz geçici bir CBDC ile birlikte var olabilmeleri gerektiğini savundu:

“Kritik soru, bir CBDC’nin alternatif yöntemlerden daha etkili faydalar sağlayıp sağlayamayacağıdır. Bu alternatif yöntemler, mevcut ABD ödeme sisteminde iyileştirmeler içerebilir. Alternatif yöntemler ayrıca iyi tasarlanmış ve uygun şekilde düzenlenmiş stabilcoinleri de içerebilir. İyi düzenlenmiş, özel olarak çıkarılan stabilcoinler CBDC ile birlikte var olabilir. Gelecekte, CBDC’ler, stablecoin’ler ve diğer para biçimlerinin farklı ihtiyaçlara veya tercihlere hizmet etmesi mümkün. Tüm para biçimlerinin iyi tasarlanmış ve uygun şekilde düzenlenmesi önemlidir.”

Federal stabilcoin düzenlemesi hakkındaki konuşma, CBDC’deki ile birlikte gerçekleşiyor. Sherrod Brown ve Elizabeth Warren gibi Bankacılık Komitesi üyeleri de dahil olmak üzere birçok ilerici Kongre üyesi, CBDC’nin özel kriptoların yerini almasının yararlı olabileceğini öne sürdü.

Muhafazakarlar tipik olarak ne USPS’den ne de Fed’in halka doğrudan erişiminden hoşlanmıyor.

Toomey gibi muhafazakarlar ve Digital Dollar Project gibi savunuculuk grupları, sonraki 21 ayı ticari bankalar tarafından sürekli aracılık ve özel stabilcoinlerin devam eden hayatta kalması için baskı yaparak geçirdi.

Powell, özellikle Başkan’ın Çalışma Grubundaki rolü göz önüne alındığında, genellikle stablecoin’ler ve CBDC’ler hakkındaki tartışmalar arasında bir vektör görevi görüyor.

Kasım ayında PWG, Kongre’yi federal bir düzenleyici plan üzerinde hızlı hareket etmeye çağıran stabilcoinler hakkında bir rapor yayınladı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin