ETH 2.0'da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH'yi devirdi
ETH 2.0'da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH'yi devirdi

ETH 2.0’da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH’yi devirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Glassnode’un verilerine göre Ethereum 2.0’daki ETH miktarı 3 milyon tokeni geçti. Şu anda bu miktar 5,4 milyar dolara tekabül ediyor.

ETH 2.0 nedir?

ETH 2.0, Ethereum ağındaki “her şeyi” daha ucuz, daha hızlı ve daha çevre dostu hale getirmesi beklenen yeni nesil Ethereum blok zinciridir.

En büyük değişikliklerden biri, işlemleri işlemek için güce aç madencilere dayanan Proof of Work  mekanizmasından ayrılıp Proof of Stake mekanizmasına geçişi içeriyor.

Cambridge Üniversitesi’nde yapılan analiz, Bitcoin madencilerinin 45 milyon nüfuslu Güney Amerika ülkesi Arjantin’in tamamından daha fazla elektrik tükettiğini gösterdi.

Bunun yerine Ethereum, ağdaki en zengin oyuncuların işlemleri onaylamasına izin veren bir Proof-of-Stake sistemine geçecek.

ETH 2.0’da para yatırmak, ağı güvence altına almak için fonları kilitlemek anlamına geliyor. ETH 2.0 stake etmek, yılda %20’ye varan getiri sunuyor.

Saniyede 14 işlem, yeni blok zincirinde 100.000 işleme çıkabilir

Spesifik olarak, ETH 2.0’ın Aralık 2020’de piyasaya sürülen “işaret zincirinden” para kazanmak mümkün. Bu işaret zinciri şu anda pek bir şey yapmıyor ve ETH 2.0’ın çok uzun yol haritasındaki ilk adım. Uygulanması yıllar alabilir.

Ancak ETH 2.0 tamamen çalışır durumda olduğunda, endüstrinin birçok sorununu çözebilecek. Mevcut işlem ücretlerinde, bir sentten daha düşük bir değere sahip tek bir kripto ticareti bile 20 dolardan fazla ödeme gerektirebiliyor.

Ve ağ da yavaş ve patlamaya hazırlanıyor. Kurucu ortak Vitalik Buterin, Ethereum’un mevcut yinelemesinin saniyede yaklaşık 14 işlem gerçekleştirirken, yeni nesil Ethereum blok zincirinin 100.000’i destekleyebileceğini iddia ediyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin