DeFi TVL değeri 2022 yılının en kötü seviyelerini gördü…

DeFi pazarı ikinci çeyrekte düşüşe engel olamadı ama yatırımcılar umutlu…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir içi aktivite yavaşlarken, DeFi endüstrisi günlük aktif kullanıcılarının çoğunu elinde tutmayı başardı. DeFi pazarı piyasanın sallantısını en içten yaşadı. Fakat tüm olumsuzluklara rağmen kullanım konusunda kayıp yaşamıyor.

CoinGecko, merkezi olmayan finans (DeFi) piyasasının 2. çeyrekte %74,6 piyasa değerinde düşüş yaşadığını paylaştı. Ancak buna rağmen kullanıcı aktivitesinin nispeten dirençli kaldığını söylüyor.

Kripto veri toplayıcı tarafından 13 Temmuz’da yayınlanan bir raporda CoinGecko, genel DeFi pazarı hakkında bilgi paylaştı. Pazarın piyasa değerinin ikinci çeyrekte, esas olarak Terra’nın ve onun sabit parası TerraUSD’nin (UST) Mayıs ayındaki çöküşü nedeniyle, düştüğü ortaya çıktı. İkinci çeyrekte 142 milyon dolardan 36 milyon dolara düştüğü gelen raporlar arasında.

DeFi pazarı düşse de kullanım oranı halen iyi durumda

CoinGecko, sırasıyla 1,2 milyon dolar ve 11 milyon dolarlık saldırılara maruz kalan Inverse Finans ve Rari de dahil olmak üzere, çeyrekte merkezi olmayan finans DeFi istismarlarının düşüşe katkıda bulunduğunu kaydetti. CoinGecko,

“Yatırımcılar bu saldırıya uğramış protokollere olan inancını kaybettikçe, bu saldırılar token fiyatlarını olumsuz etkiledi.”

Bununla birlikte CoinGecko, zincir içi aktivite yavaşlarken DeFi endüstrisinin günlük aktif kullanıcılarının çoğunu elinde tutmayı başardığını da kaydetti.

NFT işlem hacmi azaldı

Raporda ayrıca, takas edilemeyen tokenler (NFT’ler) için işlem hacminin, esas olarak Ethereum ağında sunulan NFT’lerin ticaret hacmindeki düşüşün öncülüğünde, Haziran 2021’deki zirvesinden %26,2 düşüşle 7,6 milyar dolara düştüğü tespit edildi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin