featured

Hindistan’da kripto konusunda renk vermeye başladı: Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya ülkesinde kripto ile ilgili belirsizlik can sıkıyor. Vergi ve kısıtlamalarla birlikte farklı uygulamaları görüyoruz.

Hintli yetkililerin, sektöre bir gerileme olarak görülen bir hareketle ülkenin Blockchain ve Kripto Varlıklar Konseyi’ni (BACC) dağıtmaya hazır olduklarını bildiriliyor. İşletme, ülkedeki kripto borsalarını temsil eden tek kurum.

Money Control’ün 14 Temmuz’da  bildirdiğine göre, konuya yakın kaynaklar, Hindistan İnternet ve Mobil Birliği’nin (IAMAI) kararının borsalar ve ajans arasında aylarca süren anlaşmazlığın ardından geldiğini belirtti.

BACC’yi dağıtma kararı, CoinSwitch Kuber, CoinDCX ve WazirX dahil olmak üzere önde gelen borsaların katıldığı bir toplantıda alındı.

Anonimlik isteyen bir kripto para birimi yöneticisi, karar tamamen uygulanmadan önce, etkilenen tüm oyuncuların bunu kabul etmesi gerektiğini belirtti. Nihai karar muhtemelen henüz planlanmayan ikinci bir toplantıda ortaya çıkacak.

Yerel düzenlemelere uyulmaması

Kaynaklara göre, borsalar belirli konularda gecikmeli bağımsız denetimler gibi belirlenmiş düzenlemelere karşı gelmekle suçlanıyor. Bu nedenle, IAMAI’nin bu tür örneklerin kripto borsalarını temsil etmeyi zorlaştırdığı bildirildi. IAMAI,

“IAMAI, konuşmayı sürdürmek istemeyen bir grup için nasıl hesap verebilir. Kripto endüstrisi düzenlemenin gelmesini istiyorsa, önce uyum göstermeleri gerekir. Bir kaynak, bunu düzenlemelerin gri alanlarında kalarak çözemezler.” 

IAMAI’nin borsa ile çekişmesinin de, dahili olarak kabul edilen bir davranış kurallarına uymamasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Örneğin, borsalar, kripto yatırım reklamlarını kaldırmaya yönelik yalnızca bir hükümet düzenlemesine uymakla suçlanıyor. Kaynak, 

“BACC grubu, hükümet organları ile yapılan toplantılarda kararlaştırıldığı üzere hükümetin talep ve gerekliliklerini yerine getirme konusunda son derece disiplinsiz davrandı.” 

Şu anda BACC, CoinSwitch’in kurucusu ve CEO’su Ashish Singhal ve CoinDCX’in kurucusu ve CEO’su Sumit Gupta tarafından temsil edilmektedir. İki kişi konseyin eşbaşkanları olarak görev yapıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin