featured

Çinden Bitcoin, ICO’lar ve Kripto Para Sektörünü Etkileyen Haberler Geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin finansal haber ajansı Yicai’nin raporlarına göre, Çin hükümeti kripto para ekonomisini hakkında daha da fazla düzenleme yapmak istiyor .

Raporda, hükümetin Pazartesi günkü ICO yasağı sonrasında kripto para birimleri ve ICO’ları düzenlemeye henüz yeni başladığı belirtiliyor .

Yasaklama haberinden sonra, birçok ICO şirketi devletin tutumuna uyumlu olabilmek için yatırımcılarına para göndermek istedi. Hatta birçok ICO iptal edildi, bazıları ise huzursuz bir şekilde devam ediyor .

Yapılan duyurulardan anlaşıldığına göre, yasağın kripto para birimleri ve ICO’lar hakkında düzenlemelerle ilgili görünenlerin henüz sadece buzdağının ucu olduğunu gösteriyor.

Piyasalar geri çekiliyor

Çin hükümeti’nin aldığı tutum haberlerinin hemen ardından kripto para piyasaları da anında etkilendi. Bitcoin de dahil olmak üzere, alt coinlerdeki düşüşün en büyük nedeni olarak Çinden gelen haberler gösteriliyor. Haberlerden dolayı Ethereum yaklaşık %15 düşüş kaydederken, Bitcoin neredeyse 4bin dolara kadar geriledi, ICO bağlantılı diğer dijital paralar da aynı şekilde düşüşe yanıt verdi. Çin’in NEO’su ise %30 oranında değer kaybetti.

Diğer ülkeler de aynı zamanda artacak olan yasal düzenlemeleri konusunda Çin’in gösterdiği tavrı gösterdi. Güney Kore geçtiğimiz günlerde kripto para endüstrisini düzenleme niyetini belirtti  ve ayrıca ICO’ların yasaklanmasına da karar verebilir. Haberler henüz netleşmiş yasalar çıkmış olmamasına rağmen şimdiden kripto para sektörünü etkilemiş görünüyor.

cointelegrapf

 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin