Çin yine gaza bastı! Yepyeni bir Blockchain girişimi üzerinde çalışmaya başladılar
Çin yine gaza bastı! Yepyeni bir Blockchain girişimi üzerinde çalışmaya başladılar

Çin yine gaza bastı! Yepyeni bir Blockchain girişimi üzerinde çalışmaya başladılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin, yeni bir Blockchain girişimi üzerinde çalışmaya başladı. Blockchain Service Network (BSN) etiketli proje, uluslararası Merkez Bankası dijital para birimlerini (CBDC) entegre etmeye yönelik faaliyet gösterecek.

Çin, BSN ile dijital para çalışmalarını destekleyecek

Yakın tarihli bir rapora göre BSN, dijital para transferi uygulamalarını ve süreçlerini standartlaştırmaya çalışıyor. Bu, ağın bu tür işlemleri kolaylaştırmak için evrensel bir dijital ödeme ağı (UDPN) oluşturacağı anlamına geliyor.

Rapor, CBDC projelerinin geleneksel ödeme yöntemini büyük ölçüde değiştirmesinin beklendiğini belirtiyor. B projelerin aynı zamanda dayanıklılığı ve uluslararası ödeme sistemini önemli ölçüde geliştireceği ifade ediliyor.

BSN, UDPN oluşturmak için farklı uluslararası bankalar ve teknoloji şirketleriyle birlikte çalışıyor. Projenin önümüzdeki beş yıl içinde bitmesi bekleniyor ve şu anda bir proje üzerinde çalışan ülkelerin CBDC projeleri üzerine inşa ediliyor.

Ülkede Blockchain çalışmaları hızla devam ediyor

Projeden sonra ağ, bankacılık, sigorta, mobil uygulamalar ve ERP gibi bilgilerin, dijital para birimi işlem ödeme sürecini başlatmak için UDPN hizmetlerini kullanmasına izin verecek. Proje halen tasarım aşamasında ancak beta sürümünün yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Diğer ülkeler hala Blockchain teknolojisini benimseme konusunda isteksiz olsa da, Çin ulusal bir blok zinciri ve dijital varlık uygulamaya yönelik cesur adımlar atıyor. Mevcut BSN projesi, ülkenin Blockchain’i günlük ekonomik hayata etkili bir şekilde entegre etmeye çalıştığını gösteriyor. Proje ülkedeki finansal işlemleri de önemli ölçüde kolaylaştıracak.

Ülkenin blok zinciri projesi; akıllı şehirlere, uygulamalara ve dijital ekonomiye izin vereceği fikri üzerine inşa edildi. Hükümet, bankalar ve teknoloji şirketleri, projenin başarısını sağlamak için el ele çalışıyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin