Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor
Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor

Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya’nın en büyük ekonomileri kendi CBDC denemeleriyle ilerliyor. Altı Çin bankası dijital cüzdanlar sunuyor ve Japonya yeni bir komite kuruyor.

Yeni komisyon

26 Mart’ta Japonya Merkez Bankası, hem özel sektörle gelecek CBDC proof of concept hem de PoC konusunda bir araya gelmek için Merkez Bankası Dijital Para Birimi İrtibat ve Koordinasyon Komitesi’ni kurduğunu açıkladı:

“Banka, bu komite aracılığıyla, özel sektör ve hükümet ile PoC’nin ayrıntılarını paylaşacak ve güncellemeleri sağlayacak ve PoC’nin sorunsuz bir şekilde uygulanmasını kolaylaştırmak için gelecekteki adımlar konusunda danışma arayacaktır.”

Duyuru ayrıca, bankanın Ekim 2020’den bu yana pilot bir CBDC yapmaya hazırlandığını ve önümüzdeki ay CBDC pilot uygulamasının 1. Aşamasına resmi olarak başlayacağını belirtti.

Çin’in hazırlıkları

23 Mart’ta Çin devlet medya kuruluşu Sina, devlete ait altı büyük bankanın dijital Yuan için cüzdan hizmetlerini test etmeye başladığını bildirdi. Müşteriler, bankaların listelerine denemeye katılmak için başvurabilir. Onaylanırsa, merkez bankasının dijital RMB uygulamasına bağlı alt cüzdanlar katılımcılara verilecek.

Merkez bankası, başvuruları duruma göre inceleyecektir.

Onaylanan başvuru sahiplerine, bir QR kodunu tarayarak dijital cüzdanların indirilmesi ve ayarlanması hakkında talimatlar içeren metin mesajları gönderilecek. Alt cüzdanlar başlangıçta günlük 1.000 yuan ödeme limiti ile belirlenecek. Ancak kullanıcılar gelecekte limiti artırmak için başvurabilecekler. Cüzdanlar isteğe bağlı olarak katılımcı kurumlar tarafından verilen mevcut banka kartlarına bağlanabilecek.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin