Bu ülke kripto paraların yeni evi olma potansiyeline sahip görünüyor! Merkez bankasından rapor
Bu ülke kripto paraların yeni evi olma potansiyeline sahip görünüyor! Merkez bankasından rapor

Bu ülke kripto paraların yeni evi olma potansiyeline sahip görünüyor! Merkez bankasından rapor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının ana akım tarafından benimsenmesi hızla sürüyor. Bu aşamada hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar piyasaya yüksek ilgi gösteriyor. Brezilya Merkez Bankası tarafından yayınlanan bir raporda da aynı şey görülüyor. Ülke vatandaşlarının bu yıl ülkeye 4,27 milyar doların üzerinde kripto para getirdiği kaydedildi.

Brezilya’da kripto paralara yoğun bir ilgi var

Bankanın ticari varlık dengesi raporu, Ocak ve Ağustos 2021 arasında Brezilyalıların ayda ortalama 350 milyon dolarlık kripto para satın aldığını da kaydetti. Satın alma çılgınlığının zirvesi ise kripto yatırımlarının 756 milyon dolara ulaştığı Mayıs ayında kaydedildi.

Rakamlar o zamandan beri azaldı ve 2021 Ağustos ayında neredeyse 500 milyon dolar oldu. Ancak bu yıl Şubat ve Mart aylarında sırasıyla 386 milyon dolar ve 357 milyon dolar olan rakamlarla karşılaştırıldığında önemli ölçüde yüksek kalmaya devam ediyor.

Brezilya Merkez Bankasının para politikası direktörü Bruno Serra, kripto para çılgınlığının gelecekte sönme olasılığının düşük olduğunu söyledi. Ayrıca Brezilya’nın kripto para birimlerindeki yabancı yatırımlarının, Amerikan hisselerine yatırılan miktarı potansiyel olarak üç katına çıkarabileceğini belirtti. Fakat Brezilya’nın enerji kısıtlamaları nedeniyle kendi kripto para birimlerini üretememesi, Serra için önemli bir nokta.

Serra şunları söyledi:

“Tek yönlü bir akış. Brezilya, enerji maliyeti nedeniyle kriptoaktif değil. Üretmiyor, sadece ithalatçı.”

Kripto para girişleri 8 milyar dolara çıkacak

Rapor aynı zamanda 8 milyar dolarlık bir giriş öngörüyor. Serra, Bitcoin ve kripto para piyasalarına olan inancın yeniden su yüzüne çıkmaya başlamasıyla bu sayının bu yılın sonuna kadar 8 milyar doları aşabileceğini tahmin etti.

Brezilya, varlık sınıfına düşkün olduğu tahmin edilen 10 milyon vatandaşla, kripto para endüstrisinde en iyi yatırımcı ülkelerden biri. Ülke, benimsenme açısından Güney Amerika’nın liderliğini yaparken, kripto sahipleri açısından da en büyük 5. ülke konumunda. Ülke ayrıca, devlet destekli bir bankacılık kurumunun müşterilerine kripto ETF teklif ettiği ilk ülke oldu.

Ülkenin Bitcoin’e olan sevgisi o kadar kökleşmiş durumda ki, yakında El Salvador’un dijital varlığı yasal para birimi olarak ilan etmedeki liderliğini de takip edebilir. Brezilya Federal Yardımcısı Aureo Ribeiro kısa süre önce ülkenin Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul edecek bir düzenleme tasarısını oylamaya hazırlandığını açıkladı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin