Bu ülke Çin’den önce davrandı ve dijital para birimini başlattı
Bu ülke Çin’den önce davrandı ve dijital para birimini başlattı

Bu ülke Çin’den önce davrandı ve dijital para birimini başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu ülke Çin’den önce davrandı ve dijital para birimini başlattı

Bahamalar Merkez Bankası, ulusal dijital para birimini resmen başlattı. Dünyada tamamen kullanılan türünün ilk örneği olan Sand Dollar, Bahama dolarının dijital bir versiyonu.

İlk CBDC

Ülkenin para otoritesi tarafından merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olarak yayınlanan lansman duyurusu Çarşamba günü bir tweet aracılığıyla geldi.

Proje, merkez bankasının Sık Sorulan Sorular bölümüne göre “düzenlemeye tabi ödemelere ve diğer mali hizmetlere daha kapsamlı erişim” sağlamak için tasarlandı.

CBDC’ler bu yıl sıcak bir konu oldu. Örneğin Çin, son günlerde en büyük kamuya açık denemesini yaparak dijital yuan’ı piyasaya sürmeye yakın görünüyor. ABD, Rusya ve AB gibi diğer ülkeler de kendi CBDC lansmanlarını araştırıyor.

Bahamalar’da Sand Dollar’ın piyasaya sürülmesinin ilk aşaması, bankalar ve kredi birlikleri gibi özel sektör oyuncularının dijital para birimini desteklemek üzere kişisel ve kurumsal cüzdanlar için uyum kontrollerini hazırlaması şeklindeydi.

Güvenlik konusu

Dijital cüzdanlar çok faktörlü kimlik doğrulama güvenliği ile güvence altına alınacak ve mobil tabanlı olacak. Akıllı telefonlarla nüfusun %90’ına hizmet verecek.

Karayip ülkesinin yetersiz hizmet alan toplulukları, bankanın finansal hizmet sunum maliyetlerini azaltacağını ve işlem verimliliğini artıracağını söylediği girişimin birincil hedefi durumunda. Ülke, geleneksel altyapıya sınırlar koyan yüzlerce adaya sahip bir takımada.

Sand Dollar, Bahama Doları’na (BSD) 1:1 destekli durumda. Bahama Doları da ABD dolarına sabitleniyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin