Cryptology Asset Group kripto alanı için dev fon topladı
Cryptology Asset Group kripto alanı için dev fon topladı

Bu ülke blockchain’de bulunan dijital menkul kıymetlere izin veren yeni yasayı onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Almanya’nın kabinesi, menkul kıymet işlemlerinde blockchain teknolojisinin kullanımına izin veren yasayı onayladı.

Yeni yasa

Alman Maliye Bakanlığı’na göre, yasa, tüm işlemlerin kağıt şeklinde kayda alınmasını şartını hafifletiyor.

“Kağıt form, bir merkezi menkul kıymet saklama kuruluşu veya bir saklama bankası (merkezi sicil menkul kıymet kağıdı) tarafından tutulan bir sicilde veya blok zinciri teknolojisine (kripto menkul kıymetleri) dayalı merkezi olmayan, kripto menkul kıymetler sicilinde bulunan bir kayıtla değiştirilir.”

Alman Adalet ve Tüketicinin Korunması Bakanı Christine Lambrecht’e göre, mevzuat “sürekli değişim ile karakterize edilen bir alanda yasal kesinlik yaratacak”.

Elektronik menkul kıymetlere geçiş

Yeni yasa artık menkul kıymetlerin tamamen elektronik olarak ihraç edilmesini bir olasılık haline getiriyor. Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz’a göre, tamamen elektronik menkul kıymetlere geçiş verimliliği artıracak.

“Elektronik menkul kıymetler maliyetleri ve idari işleri azaltır. Tasarı, Alman sermaye piyasalarına önemli bir dijital yenilik getiriyor. “

Ülkenin Maliye Bakanlığı’na göre yasa, Almanya’yı bir yatırım hedefi olarak da çekici hale getirecek.

“Menkul kıymetler için mevcut yasal çerçevenin yenilikçi teknolojilere, özellikle de blok zinciri teknolojisine uyarlanması, Almanya’yı bir iş yeri olarak güçlendirmeye ve şeffaflığı, piyasa bütünlüğünü ve yatırımcı korumasını artırmaya hizmet edecek.”

Almanya Maliye Bakanlığı, 11 Ağustos 2020’de bir yasa tasarısı olarak tanıtılan mevzuatın hükümetin blockchain stratejisini yerine getirmeye yaklaştıracağını da belirtti.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin