BOJ yetkilisi: Japonya merkez bankası, kamu desteği olmadan CBDC başlatamaz
BOJ yetkilisi: Japonya merkez bankası, kamu desteği olmadan CBDC başlatamaz

BOJ yetkilisi: Japonya merkez bankası, kamu desteği olmadan CBDC başlatamaz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bankanın en üst düzey yetkilisine göre, gelecek yıl için bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testi duyurmasına rağmen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) bunu kamu desteği olmadan başlatamaz.

Bir haftadan daha uzun bir süre önce, Japonya Merkez Bankası, dijital para birimini gelecek yıl test etmeye başlayacağını duyurdu. Bu, bankanın ülkedeki dijital para biriminin fizibilitesi konusundaki araştırmasını hızlandırmak için yeni bir araştırma ekibi kurmasından birkaç ay sonra geliyor.

Japonya merkez bankasının kamu desteğine ihtiyacı var

Japonya’nın dijital bir para birimi başlatmak için acil bir planı olmadığı konusunda daha fazla haber ortaya çıktı. Bununla birlikte, Bloomberg’in bildirdiğine göre, bir CBDC başlatma olasılığını araştırmaktan sorumlu üst düzey bir BOJ yetkilisi konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

BOJ’un ödeme sistemi departmanı başkanı Kazushige Kamiyama’ya göre, merkez bankası bir dijital yen başlatıp başlatmamaya karar vermedi. Ancak, BOJ bir CBDC geliştirmeden önce Japonya vatandaşlarından desteklerini almaları gerektiğini belirtti.

Merkez bankaları Bitcoin’den korkuyor

Kamiyama ayrıca, BOJ’un gelecekte bir CBDC çıkarmaya karar vermesi durumunda, bankanın mevcut para politikasını korumak için dijital yenin nakit ve diğer ödeme biçimleriyle bir arada olmasını sağlaması gerektiğini belirtti.

Bu, Bank of International Settlements (BIS) tarafından yedi diğer merkez bankası ile işbirliği içinde yayınlanan son rapora karşılık geliyor.

Merkez bankaları mevcut finansal ve parasal politikaları bozacak bir dijital para biriminden korkuyor. Dijital bir para birimini piyasaya sürmeye yönelik en büyük endişeleri, Bitcoin ve Facebook’un önerdiği Libra gibi hükümet tarafından kontrol edilmeyen para birimlerinin büyük ölçüde benimsenmesi.

Çin yol gösteriyor

Nihayetinde Kamiyama, BOJ’un araştırmasını derinleştirmesi ve dijital para basma konusunda Çin merkez bankası gibi hızlı hareket etmesi gerektiğine inanıyor.

“Çin’in yaptıklarını anlamanın bizim için imkansız hale gelmesi arzu edilen bir şey değil. Özenle çalışmalıyız.”

Çin Halk Bankası, dijital para birimini zaten küçük ölçekte test ediyor. Geçen hafta Japon halkına airdrop yoluyla 1,5 milyon dolarlık dijital yuan dağıttı.

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri’nde Fed Başkanı Jerome Powell, Pazartesi günü Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ev sahipliğinde düzenlenen bir panelde, ABD’nin CBDC ile doğru yola girmeye odaklanmasının ilk banka olmaktan daha önemli olduğunu söyledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin