Bitcoin ETF hakkında SEC'den önemli gelişme: Onay en sonunda geliyor mu?
Bitcoin ETF hakkında SEC'den önemli gelişme: Onay en sonunda geliyor mu?

Bitcoin ETF hakkında SEC’den önemli gelişme: Onay en sonunda geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC’in Minnesota Temsilcisi Tom Emmer, spot Bitcoin ETF onayı hakkında oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Emmer, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’den, ajansın spot tabanlı bir Bitcoin ETF’yi onaylama konusundaki isteksizliğinin arkasındaki mantığı açıklamasını istedi.

Emmer, SEC Başkanı’na sordu: “Niye kabul etmiyorsun?”

Mektup, ajansın böyle bir yatırım ürününü onaylamaktan çok uzak olduğunu açıkça belirterek, piyasada dolandırıcılık ve manipülasyonun önlenmesini sağlaması gerektiğini vurguladı:

“Komisyon, Bitcoin spot ETF’lerini gözden geçirirken, Bitcoin spot ETP’lerini listelemek için önceki teklifleri dikkate alarak takip ettiği Borsa Yasası’nın tüm standartlarını uygulamalıdır.”

Kasım ayının başlarında Emmer, Demokrat temsilci Darren Soto ile birlikte Gensler’e iki taraflı bir mektup gönderdi ve bu mektupta ikili, ajansın neden spot tabanlı bir Bitcoin ETF’yi onaylamayı reddettiğini açıklamalarını istedi.

Spot Bitcoin ETF’ler reddediliyor

SEC, Ekim ayında ilk vadeli işlem tabanlı Bitcoin ETF’ye yeşil ışık yaktı, ancak menkul kıymetler gözlemcisi şimdiye kadar, spot tabanlı bir ETF’yi başlatmak için her bir teklifi reddetti. NYDIG, SkyBridge Capital, WisdomTree, Fidelity gibi büyük oyuncuların tümü reddedildi.

Bir spot ETF, dayanak varlığa doğrudan maruz kaldığı için çok yoğun ilgi görebiliyor. Bitcoin spot ETF de bu sebeple oldukça önemli.

Emmer, SEC’in spot tabanlı Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu resmi olarak onaylama konusundaki isteksizliğinden duyduğu memnuniyetsizliği defalarca dile getirdi.

Minnesota kongre üyesi ayrıca Gensler’i kripto para birimlerinin büyük çoğunluğunun kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu iddia ettiği için eleştirdi.

Geçen Nisan ayında göreve başlayan Gensler, kripto para birimlerine karşı şahin bir duruş benimseyerek yatırımcının korunması konusundaki endişelerini dile getirdi. Bununla birlikte, ABD’nin Bitcoin’i yasaklama konusunda Çin’i takip edecek kadar ileri gitmeyeceğini doğruladı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin