Bitcoin 60.000 dolar seviyesine tekrar yükselecek mi? Uzmanlar yanıtladı
Bitcoin 60.000 dolar seviyesine tekrar yükselecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Bitcoin 60.000 dolar seviyesine tekrar yükselecek mi? Uzmanlar yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin yeni yıla kötü bir başlangıç yapmasının ardından tekrar istikrar kazanıyor gibi duruyor.  En iyi kripto para BTC 43.000 doların üzerinde işlem görüyor ve son 24 saat içinde yüzde 2’nin üzerinde artış kaydetti. Son zamanlarda yaşadığı kaybın tamamını kazanamamış olsa da analistler bu toparlanmanın iyi bir başlangıç olduğunu söylüyor. Ek olarak analistler bu dönüşün BTC‘yi geri dönüş için hazırlayabileceğini iddia ediyor. Bazı analistler ise 60.000 dolarlık fiyatı tekrar test etmeye başlamasının uzun sürmeyeceğini söyledi.

Yazım sırasında BTC fiyatı yüzde 2,01 artışla 43,140 dolardan işlem görüyor. Geçen yıl ağustos ayından bu yana ilk kez Pazartesi günü 40.000 doların altına düşen BTC şimdi geri dönüş için savaş veriyor.

Uzmanlar Bitcoin fiyatıyla ilgili ne söylüyor?

Oanda’da kıdemli pazar analisti olan Craig Erlam’a göre, Bitcoin’in ihtiyaç duyduğu tek şey momentum kazanması. Craig Erlam BTC fiyatıyla ilgili şunları söyledi:

“Bitcoin 45.500 doları kırabilirse, arkasında en kötüsünün olduğuna dair inanç artmaya başladığından, keskin bir yükseliş daha görebiliriz.”

Bitcoin için arka rüzgar, artan ekonomik belirsizliği, yüksek enflasyonu ve geçen hafta yüzde 1’e yakın düşen dolar endeksini içeriyor. ABD endeksinde yaşanan düşüş genellikler riski varlıklar için olumlu işaretler verir. Bitcoin riskli bir varlık görüldüğü için endeks düşüşünden faydalanabilir.

Bir kripto para yatırım şirketi olan Stack Funds’ın araştırma Başkanı Lennard Neo şunları söyledi:

“Bitcoin, son zamanlarda piyasa belirsizlikleri arasında daha çok bir risk varlığı olarak hareket ediyor. BTC enflasyonist bir hedge veya risk varlığıysa ve mevcut makro iklimle birlikte kısa vadede daha fazla oynaklık bekleniyorsa piyasalar hâlâ bölünmüş durumda.”

Neo’nun yorumları, BTC topluluğunda hararetli bir tartışmayı beraberinde getiriyor. Bitcoin enflasyona karşı bir korunma mı yoksa riskli bir varlık mı? Yıllar boyunca genel görüş BTC’nin dijital altın olduğu, piyasa koşullarından bir teselli olduğu yönündeydi. Birçok şirket, sürekli yükselen Mikrostrateji de dahil olmak üzere, bu görüşü destekleyerek milyonlarca dolar değerinde BTC satın aldı.

Bitcoin, normal makroekonomik koşullarla ilişkili fiyat hareketleri ile riskli varlıklarla güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Örneğin, yakın zamanda ABD Federal Rezervi ekonomiye nakit dağıtımını azalttığını açıkladığında, daha riskli varlıklar bir satışla karşı karşıya kaldı ve Bitcoin bu satıştan kurtulamadı. Bu karar hafta başında 40.000 doların altına düşüş için önemli bir faktördü oldu.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin