Binance CEO'sundan Terra (LUNA) olayı hakkında kritik açıklama geldi!
Binance CEO'sundan Terra (LUNA) olayı hakkında kritik açıklama geldi!

Binance CEO’sundan Terra (LUNA) olayı hakkında kritik açıklama geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra krizi büyümeye devam ediyor. LUNA fiyatı artık sıfırlanma noktasına gelirken UST tarafında da işler hiç yolunda görünmüyor. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, LUNA ve UST ticaretini askıya aldığını açıkladı.

Açıklama sonrasında Binance CEO’su Changpeng Zhao, gelen tepkiler üzerine konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Binance’te kullanıcı korumasına öncelik veriyoruz. LUNA ve UST ticaretini askıya alma kararı aldık. Sebepleri şöyle:

Terra protokolünün tasarımındaki kusurlar nedeniyle üstel miktarda yeni LUNA basıldı. Doğrulayıcıları tüm ağlarını askıya aldı, bu da herhangi bir borsaya veya borsadan para yatırma veya çekme işlemi yapılamamasıyla sonuçlandı.

Borsa dışında yeni basılan büyük miktarlardaki LUNA’nın farkında olmayan bazı kullanıcılarımız, mevduata izin verilir verilmez fiyatın daha da düşeceğini anlamadan tekrar LUNA satın almaya başladılar. Bu önemli riskler nedeniyle ticareti askıya aldık.

Binance her zaman tüm kullanıcılara ve sektördeki meslektaşlarına karşı tarafsız, yardımcı ve koruyucu olmayı hedeflerken ve genellikle diğer projeler hakkında yorum yapmaktan kaçındı ama bu sefer bu kuralı çiğneyeceğim.

Bu UST/LUNA olayının Terra ekibi tarafından nasıl ele alındığı (veya ele alınmadığı) konusunda çok hayal kırıklığına uğradım. Ekiplerinden ağı geri yüklemelerini, fazladan basılmış LUNA’yı yakmalarını ve UST sabitleyicisini kurtarmalarını istedik. Şu ana kadar hiçbir olumlu yanıt alamadık.

(Bu, ekibin sorumluluk aldığı, bir planı olduğu ve bizimle proaktif olarak iletişim kurduğu Axie Infinity ile keskin bir tezat oluşturuyor. Biz de yardımcı olduk.)

Toplulukta farklı görüşler olduğunu biliyoruz, şu anda kullanıcılarımızı korumanın en iyi yolunun ticareti askıya almak olduğunu düşündük. Durumu 7/24 yakından izlemeye devam edeceğiz. Tüm eylemler Binance’de duyurulacak.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin