Avrupa’da bir banka kripto varlıklar için yeşil ışık yaktı!

Avrupa’da bir banka kripto varlıklar için yeşil ışık yaktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında kripto varlıkların kabul edilmesi büyük yankı uyandırmıştı. Pek çok kurum ve işletme sahibi dijital çağa ayak uydurabilmek adına kripto varlıkları kabul etmeye başlamıştı. Aynı durum 2022 yılında da devam edecek. Hatta uzman ve analistlere göre 2022 yılında bir ülke daha Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanıyabilir.

Ulusal ve yerel bankalar ise iki farklı görüşe ayrılıyor. Kimi bu varlıkların kabul edilmesini düşünürken, kimi tamamen karşı çıkıyor. Ancak kabul edenlerin daha kazançlı olduğunu söylemek gerekir. Yatırımcıların büyük kısmı bu dünyaya alışmış durumda. Avrupa’da da ayak uydurduğunu görüyoruz. Son olarak bir Alman bankası gerekli adımları atacağını duyurdu.

Almanya’nın online bankası olarak bilinen N26, 2022 yılı içinde kripto para ticaretine başlayacak. Konuyla alakalı banka yetkilisinden bir duyuru geldi. N26’nın kurucu ortağı ve CEO’su Max Tayenthal, “küreselleşmek yerine kripto varlıklara yönelmenin daha iyi bir fikir” şeklinde açıklama yaptı.

N26, kripto hizmetini bu yıl aktif edecek

Bir Alman çevrimiçi bankası olan N26, bu yıl müşterileri için kripto para birimi alım satım hizmetleri vereceğini duyurdu. Bankanın kurucu ortağı ve mevcut CEO’larından Max Tayenthal, evrensel bir platform olmayı hedeflediklerini belirtti. Hatta şirket, İngiltere ve Amierka’daki faaliyetlerini durdurdu. 

Tayenthal, bankanın geçen yıl kripto para birimlerini görmezden gelerek yapmış olabileceği gözetimlerden de bahsetti. Hatta bununla ilgili Financial Times’a şu açıklamaları yaptı:

“ABD’de piyasaya sürmek yerine ticaret ve kripto kurmalı mıydık? Geriye dönüp bakıldığında, bu akıllıca bir fikir olabilirdi.”

Ocak 2021 yılı itibarıyla şirketin 7 milyondan fazla müşterisi var. N26, müşteri portföyünü genişletmek için Amerika ve İngiltere pazara açılmıştı. Ancak daha sonra bu kararlarından vazgeçti. Şirket, daha çok kripto dünyasına yatırım yapmanın mantıklı olduğunu gördü.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin