Kripto paralarda

Kripto paralarda “ani çöküş” ne anlama gelir? Neden olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ani çöküş, bir kripto paranın sahiplerinin aniden varlıklarını satmaya karar vermesi ve alıcıları azalmasıyla fiyatın kısa bir süre içinde keskin bir şekilde düşmesine neden olan bir piyasa olayıdır. Ani çöküş, fiyatın çok hızlı bir şekilde toparlanma eğiliminde olması ve genellikle fiyatın orijinal seviyesine yakın olması nedeniyle normal bir çöküşten farklıdır. Böyle bir olayın ardından, kripto medyası tipik olarak düşüşün nedeni veya katalizörü hakkında anlaşmazlıklara düşer.

Kripto paralar neden aniden çöker?

2021’in başlarında kripto borsası Kraken, Ethereum tabanlı tokenlerin fiyatlarında ani bir düşüşe sahne olmuştu. Kripto paralar, fiyatları bir saat içinde tamamen iyileşmeden önce %50’den fazla düşüş kaydetmişti. Bazı gözlemciler teknik bir aksaklığın sorumlu olabileceğini söylese de, Kraken CEO’su Jesse Powell bu iddialari reddetti. Powell, tek bir büyük sahibin varlıklarının hepsini bir anda sattığını öne sürdü.

Ağır satış faaliyeti büyük bir oyuncunun işi olabilir, ancak birçok yatırımcının aynı anda hareket etmesi daha olasıdır. Fiyatta ani bir düşüş, yatırımcıların daha istikrarlı bir coin’e veya sabit değere sahip kripto para birimlerine kaçmasıyla panik yaratabilir.

Flaş çökmeler, insanların anlık kontrolünün ötesinde gerçekleşebilir. Algoritmik ticaret programları tarafından üretilebilir ve bir geri bildirim döngüsünde satış yapmak için birbirini tetikleyebilir. Bu tür programlar büyük hacimli varlıkları yönetirken, böyle bir geri bildirim döngüsünün sonuçları dramatik olabilir. Döngü daha sonra vadeli işlem piyasasına yayılabilir ve düşüşe daha fazla ivme katan zincirleme bir tasfiyeler dizisine neden olabilir.

Bazen bir ani çöküş, kasıtlı piyasa manipülasyonu nedeniyle oluşur. Bazense, “balinalar” olarak bilinen büyük yatırımcıların avlanmayı durdurma veya sahte alım/satım duvarları oluşturma gibi yöntemler kullanmasının sonucunda ortaya çıkar.

Kripto paralar çöküşten sonra neden toparlanırlar?

Kasıtlı yatırım stratejileri, ani bir çöküşten sonra gözlemlenen ortak “geri dönüşe” katkıda bulunabilir. Bir fiyat bariz bir sebep olmadan aniden düştüğünde, yatırımcılar düşük değerli bir varlık satın alarak kar etme fırsatının kokusunu alır ve fırsat kaybolmadan önce bundan yararlanmak için acele eder.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin