ABD’nin dev bankası popüler kripto paraya övgüler yağdırdı
ABD’nin dev bankası popüler kripto paraya övgüler yağdırdı

ABD’nin dev bankası popüler kripto paraya övgüler yağdırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana ağının dikkatleri üzerine çekmesi henüz sona ermemiş olabilir, özellikle de ABD’nin dev bankası Bank of America en iyi akıllı sözleşme platformu için geleceğe yönelik iyimserliğini dile getirmesi, hatta geçen yılki başarılarından sonra onu “kripto varlık ekosisteminin Visa’sı” olarak benzetmesi oldukça ilginç oldu.

Yatırım bankası, Solana Vakfı üyesi Lily Liu’yu ağırladıktan kısa bir süre sonra Salı günü yatırımcılara verdiği bir demeçte, Solana’nın kullanım kolaylığı, ölçeklenebilirliği ve düşük işlem ücretlerinin onu Ethereum’a layık ve değerli bir rakip haline getirdiğini ve hatta yakında bir gün onu geçebileceğini belirtti.

Solana olağanüstü büyümeye hazırlanıyor

BOA analisti Alkesh Shah tarafından kaleme alınan danışma belgesi, Solana’nın 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana etkileyici büyüme istatistiklerini de vurguladı. Shah’a göre, 50 milyardan fazla işlem gerçekleştirdi, toplam 11 milyar dolardan fazla fon kilitlendi ve 5,7 milyondan fazlası takas edilemeyen tokenleri (NFT’ler)basmak için kullanıldı. Shah, bunun mikro ödemeler ve oyun işlemleri gerçekleştirmek için optimum hale getirdiğini iddia ederek şunları ekledi:

“Solana ölçeklenebilirliğe öncelik veriyor, ancak nispeten daha az merkezi olmayan ve güvenli bir blok zinciri, başlangıcından bu yana çeşitli ağ performansı sorunlarıyla boğuştuğu görülüyor.”

Ağ kesintileri ve sürekli saldırılar aslında ağda olağan hale geldi, özellikle de artık ana akım haline gelmesinden sonra. Solana ağı, 6 ay içinde saatlerce süren ve kullanıcıların işlem yapmasını engelleyen birden fazla kesinti ile karşı karşıya kaldı. Genellikle bu kesintiler, bilgisayar korsanları tarafından yapılan dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarının bir parçası, ancak aynı zamanda ağ eksikliklerinden de kaynaklanır.

Popüler kripto para Solana’nın kozu ne?

Ana rakibi ve en iyi DeFi ağı Ethereum ise, aslında Solana gibi alt zincirlerin yükselişinin arkasında kilit bir faktör olan ölçeklenebilirlikle ilgili kendi sorunlarından muzdarip. Aynı şeyi kaydeden Shah, şunları söyledi:

“Ethereum, merkezsiz olmaya ve güvenliğe öncelik veriyor, bunu ağ tıkanıklığı dönemlerine ve bazen gönderilen işlemin değerinden daha yüksek olan işlem ücretlerine yol açan ölçeklenebilirlik pahasına yapıyor.”

Bu anlamda, Ethereum “yüksek değerli işlemler ve kimlik, depolama ve tedarik zinciri kullanım durumları” için blok zincir haline gelebilirken, Solana kendisini bir yerleşim katmanı olarak büyütüyor. Shah ayrıca, zamanla, rakip blok zincirlerinin, daha büyük kullanım durumları ve hızlandırılmış benimseme karşısında Ethereum’un pazar payını eninde sonunda azalacağını iddia etti.

ABD bankası Avalanche için de benzer yorumlar yapmışlardı

Abd bankası BOA, popülerlik, benimseme ve kilitlenen toplam değer saflarında yükselen başka bir akıllı sözleşme platformu olan Avalanche için son zamanlarda benzer bir görünüm iddia etmişti.

Geçen ay yatırımcılara yapılan bir başka yorumda, Avalanche’ın hem güvenli hem de merkezi olmayan bir şekilde ölçeklendirme yeteneğinin, onu Ethereum’a uygun bir alternatif haline getirdiğini iddia etmişti. Bu onay, yerel tokeni AVAX’ın fiyat çizelgelerinde de yükselişe geçmesine yardımcı oldu.

Bununla birlikte, herkes banka ile aynı fikirde olmayabilir. Son zamanlarda Pantera Capital’in CIO’su Joey Krug, Ethereum’un bir gün küresel finansal sistemin çok uygulanabilir bir parçası olacak kadar büyüyebileceğini, rakiplerinin güvenlik ve dahili ademi merkeziyetçilikten yoksun olduğunu ve bunların uygulanabilir yerleşim katmanları olmasını engellediğini belirtti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin