ECB Başkanı Christine Lagarde, Merkez Bankalarının Bitcoin yaklaşımını değerlendirdi
ECB Başkanı Christine Lagarde, Merkez Bankalarının Bitcoin yaklaşımını değerlendirdi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan yeni dijital para açıklaması ve anketi: “Dijital euroya hazır olmalıyız.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IMF’in eski genel müdürü ve Avrupa Merkez Bankası’nın şu anki başkanı Christine Lagarde, euro bölgesi için düşünülen potansiyel merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında konuştu.

Lagarde: “Dijital para fikrini gözden geçirme aşamasındayız.”

Bir video yayımlayan Lagarde, konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

Hâlâ gözden geçirme ve değerlendirme aşamasındayız. Ancak tüketicilerin ve Avrupalıların tercihlerini gerçekten ifade edebilmeleri ve tıpkı kullandıkları gibi dijital bir euro kullanmaktan mutlu olup olmayacaklarını bize bildirmeleri için kamuya açık bir istişare başlattık.

Olası bir CBDC ile ilgili yorumlar, Lagarde’ın “zor bir yıl” olarak tanımladığı 2020’ye ilişkin yaptığı açıklamaların parçasıydı.

Tartışılan konular arasında koronavirüsün etkisi ve ECB’nin nasıl yanıt verdiği, banka politikasının iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebileceği ve kripto para birimlerinin Avrupalılar açısından modern yaşam tarzı seçimlerine nasıl daha iyi uyabileceği vardı.

“Dijital euroya hazır olmalıyız.”

Lagarde, “Avrupalılar harcama, tasarruf etme ve yatırım yapma şekillerinde giderek daha fazla dijitale yönelirken, gerekirse dijital bir euro çıkarmaya hazır olmalıyız.” dedi.

ECB’nin 2021’de CBDC çalışmasına yönelik ciddi bir yol haritası bulunuyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları ihtiyatlı olsalar da CBDC’leri piyasaya sürme yolunda keşif niteliğinde adımlar atıyorlar.

Tweet dizisinin son bölümünde Lagarde, kullanıcıların katılım gösterebileceği bir anket paylaştı ve “bu konudaki görüşlerinizi de duymak isterim” dedi. Ankete buradan ulaşabilirsiniz.

Lagarde bir süredir dijital para birimleri hakkında dikkate değer açıklamalar yapıyor. 1 ay önce yaptığı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin