Afrika'da 10.000 doların altındaki kripto para işlemleri yüzde 55 arttı
Afrika'da 10.000 doların altındaki kripto para işlemleri yüzde 55 arttı

Afrika’da 10.000 doların altındaki kripto para işlemleri yüzde 55 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain analitik firması Chainalysis’in yeni raporuna göre Afrikalılar, kripto para birimleriyle giderek daha fazla etkileşime giriyor.

Firmadan elde edilen veriler, birçok vatandaş ve işletmenin yüksek ücretlerden, düzenleme sorunlarından ve para istikrarsızlığından kaçınmak için kripto para birimleri kullandığını gösteriyor.

Aylık kripto para işlemleri sayısı 600 bini devirdi

Afrika’ya ve Afrika’dan aylık transferlerin sayısı 600.000’i geçti. 10.000 doların altındaki toplam transfer sayısı Haziran ayında %55 artarak 316 milyon dolara ulaştı. Kıtanın en büyük ekonomisi olan Nijerya, Güney Afrika ve Kenya kripto para birimi transferlerinde bölgeye liderlik ediyor.

Nijerya’nın en büyük şehri Lagos’ta bir cep telefonu perakende mağazası işleten Abolaji Odunjo, Çinli tedarikçilerine ödeme yapmak için Bitcoin kullanmaya başladı. İşletmeci, Reuters’a verdiği röportajda hız ve rahatlık için kriptoya geçtiğini söylüyor:

Bitcoin, işimi para birimi devalüasyonuna karşı korumama yardımcı oldu ve aynı zamanda büyümemi sağladı.

Odunjo, ödeme yönteminin yüksek ücretlerden kaçınmasına yardımcı olduğunu ve giderek daha pahalı olan ABD doları satın almaya bir alternatif olduğunu ekledi. Birçok Afrika ülkesi, para biriminin devalüasyonu ve istikrarsızlığı ile mücadele ediyor, bu da dolayısıyla ABD doları satın alma maliyetini artırıyor. Güney Afrika randı gibi bazı para birimleri, son on yılda ABD doları karşısında değerlerinin %50’sinden fazlasını kaybetti.

Güney Afrika’da fiat işlem maliyeti yüzde 20’i buluyor

Dünya Bankası tarafından yayımlanan bir gönderiye göre, Sahra Altı Afrika’da fiat havale ücretleri ortalama olarak %8,9’a mal oluyor. Güney Afrika, işlem başına %20’ye varan maliyetle zirvede. Bitcoin ücretleri ise büyük ölçüde daha düşük ve tipik olarak %3’ün altında.

Afrika’ya 2020’de gönderilen kripto para birimlerinin değeri, yalnızca haziran ayında gönderilen yaklaşık 1 milyar dolar ile bir önceki yıl gönderilen toplam 8 milyar doları aşacak. Buna karşılık, Dünya Bankası, 2019’da Sahra Altı Afrika’ya yalnızca 48 milyar dolarlık itibari para gönderildiğini ve toplamın bu yıl 37 milyar dolara düşmesi beklendiğini bildirdi.

Bu arada dünyaca ünlü bir analist, kısa ve uzun vadeli Bitcoin tahminleri ile gündemde. Buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin