ABD'de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığının suçu bu kişi tarafından kabul edildi
ABD'de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığının suçu bu kişi tarafından kabul edildi

ABD’de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avustralyalı adam, ABD’deki iki kripto fonundan alınan 90 milyon dolarlık yatırımcıları aldattığını itiraf etti.

Dolandırıcılık

Bir Avustralya vatandaşı, yatırımcıları New York merkezli kripto para birimi fonlarına yatırdıkları parayı alarak 90 milyon dolardan fazla dolandırdığını belirtti.

Yirmi dört yaşındaki Stefan He Qin, 4 Şubat Perşembe günü Manhattan’daki bir federal mahkemede menkul kıymetler dolandırıcılığı suçlamasının tek bir noktasına itiraz etti.

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Savcılığına göre, dolandırıcılık 2017’den 2020’ye kadar Qin Virgil Sigma adlı fonu işlettiği için gerçekleşti. ABD Savcısı Audrey Strauss yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Stefan He Qin, sahip olduğu 90 milyon dolarlık kripto para fonundan neredeyse tüm varlıkları boşalttı, yatırımcıların parasını çaldı, bunu müsamaha ve spekülatif kişisel yatırımlara harcadı ve yatırımcılara fonun performansı ve yaptıkları hakkında yalan söyledi.”

Qin’in daha sonra Virgil Sigma’daki dolandırıcı yatırımcıların itfa taleplerini karşılamak için VQR Multistrategy Fund adlı kontrol ettiği başka bir fondan para çalmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Yatırımcıların çoğu ABD vatandaşı

Dolandırılan yatırımcıların çoğu ABD vatandaşıydı ve Qin, 20 Mayıs’ta 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Virgil Sigma, kripto para piyasalarındaki arbitraj fırsatlarından kar elde etmek için bir strateji uyguladığını iddia etti. ABD’de bulunan üçü dahil olmak üzere, dünya çapında 40’a kadar farklı borsada Bitcoin dahil bir dizi kripto varlığının fiyat farklılıklarından yararlanmak için bir ticaret algoritması kullandı.

Qin, Ekim 2018’de arbitraj ticaret botlarının nasıl çalıştığını açıkladığında Wall Street Journal ile röportaj yaptı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin