ABD Temsilciler Meclisi, kripto CEO’ları ile görüştü Peki piyasalar nasıl etkilendi?

ABD Temsilciler Meclisi, kripto CEO’ları ile görüştü: Peki piyasalar nasıl etkilendi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün Amerika’da kritik bir toplantı yapıldı. Kripto dünyasının önde gelen isimleri ile ABD Temsilciler Meclisi bir araya geldi. Altı büyük kripto CEO’su, meclis önünde düşüncelerini dile getirdi. 

Kripto piyasası, altı büyük kripto şirketinin CEO’larının düzenleme hakkındaki görüşlerini ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne sundu. Görüşme 8 Aralık Çarşamba günü yapıldı. Toplantı esnasında Bitcoin 50.000 dolar civarında seyretti. Ethereum ise günün büyük bir bölümünü 4.400 doların üzerinde geçirdi.

Dün yaşanılan pozitif gelişmeler daha sonrasında piyasaya fazla etki göstermedi. Bugün daha kırılgan yapıya sahip bir piyasa bizleri karşıladı. Bitcoin’in 50.000 ve 52.000 dolar savaşı kaldığı yerden sürüyor. Ethereum ise daha iyimser bir tablo çiziyor.

Borsalara göre Bitcoin hacmi

ABD Temsilciler Meclisi önemli isimleri toplantıya davet etti 

Çarşamba günü kripto dünyasının bir kısmı, dijital para birimleri ve sabit paralarla ilgili yapılan kongreye odaklandı. Circle CEO’su Jeremy Allaire, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Bitfury CEO’su Brian Brooks, Paxos CEO’su Charles Cascarilla, Stellar Development Foundation CEO’su Denelle Dixon ve Coinbase CEO’su Alesia Haas kongrenin katılanları arasındaydı.

Paxos CEO’su Charles Cascarilla’nın katılım göstermesi Stellar varlığında fiyatlanmaya yol açtı. Çarşamba günü yaklaşık olarak %6 yükseldi. XLM tokenlarının performansı, geçen yıla göre %98,6 artış sağlamıştı. Ancak Ethereum’a göre oldukça geride kalmıştı.

Öte yandan Omicron varyantı da ele alındı. Koronavirüs hakkındaki korkular azalmaya devam ederken, hisse senetleri Çarşamba günü tekrar yükseldi. Yatırımcıların riskli varlıklara yönelik artan iştahı, Pfizer ve BioNTech’in ilk laboratuvar çalışmalarının COVID-19 aşısının üçüncü dozunun yeni varyantı “nötralize edebileceğini” gösterdiğini açıklamasının ardından yükseliş gerçekleşti.

ABD Temsilciler Meclisi ile kripto sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya gelmesi dünya genelinde olunlu karşılandı. Ancak kripto topluluğu daha iyi kararlar bekliyordu. Konuşmalar piyasaya beklenen etkiyi göstermedi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin