Verilere göre kripto paralar ayı piyasasına girdi, ama olumlu bir işaret var

Bitcoin spot düşüşü, ETF tarafında ayı sezonu yaşatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde yaşanılan sert düşüşler Bitcoin ETF tarafını sarsıyor. İlk defa BITO ismiyle ortaya çıkan Bitcoin ETF’i ayı sezonunu yaşıyor. Sert şekilde gelen düzeltmeler birtakım soruları beraberinde getiriyor. Bitcoin spot düşüşü, tüm argümanları etkisi altına alıyor.

Geçtiğimiz haftayı önemli bir düzeltmeyle geçiren kripto para birimleri yarları sarmaya çalışıyor. Ancak düzeltmeye yeteri kadar tepki gelmemesi yeniden 50.000 bandının altını zorluyor. 52.000-53.000 dolar direnç bölgesini zorlayan Bitcoin birkaç defa olumsuz cevap aldı.

Enflasyon, ABD Merkez Bankası’nın şahin görünümü, Omicron varyantı ve Evergrande gibi unsurlar Bitcoin ve türevlerini etkiledi. Geçen yıldan bu yana, yatırımcılar parasal devalüasyona maruz kalmaktan kaçınmaya çalışıyor. ABD’deki küçük sermayeler, Bitcoin ve enflasyon görünümü adım adım izliyor.

Bitcoin spot düşüşü, BITO ve diğer vadeli işlemleri riske soktu

Lider kripto para biriminde boğa piyasasının sona erdiği konusunda endişeler var. Bitcoin’in yıl boyunca iki kez 60-65 bin doların üzerine çıkamayan bir “çift tepe” modeli oluşturduğu göz önüne alındığında, varlığın momentumu azaldı. Bununla birlikte, Bitcoin yıl içinde %75’in üzerinde artışta yaşadı. Bu yüzden ölüm çanının çalıp çalmadığından piyasa emin değil.

Bitcoin spot düşüşü, ETF tarafında da dikkatleri üzerine çekti. Bitcoin’deki oynaklık vadeli işlemleri etkisi altına aldığını söyleyebiliriz. ProShares’in BITO ETF’i oynaklığa rağmen işlem görüyor. BTC’nin düşük performans göstermesine karşın yatırımcılardan ilgi görüyor. Ancak müşteriler aynı zamanda işlemleri riskli görüyor.

seekingalpha


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin