Popüler altcoin bu duyurunun ardından ralli yaptı
Popüler altcoin bu duyurunun ardından ralli yaptı

Tarihin ilk “Şeriat uyumlu sınır ötesi Blockchain işlemleri” başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cidde merkezli bir kuruluş olan International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC), dünyanın ilk Şeriat uyumlu sınır ötesi Blockchain işlemini gerçekleştirmek için Bangladeş merkezli Şehir Bankası ile ortaklık kurdu. Akreditif (LC) işlemi, ITFC’nin Murabaha Ticaret Finansmanı hattı tarafından finanse edildi.

Şeriat uyumlu Blockchain işlemleri başlatılıyor

Resmi basın açıklamasına göre LC, Hong Kong merkezli bir ticaret şirketi olan Apparel Link’ten tekstil ile ilgili aksesuarları ithal etmek için Bangladeşli bir ihracatçı Debonair grubu adına çıkarıldı. İşlem, R3’ün Corda Blockchain teknolojisi ile oluşturulmuş bir ağ olan Contour gerçekleştirdi.

City Bank Toptan Bankacılık, Ticaret Hizmetleri, KOBİ-Küçük ve Mikro Finans Başkanı Şeyh Mohammad Maroof, son duyuruyla ilgili olarak şunları söyledi:

City Bank, Bangladeş’teki lider dijital bankadır ve müşterilerimize verimli ve tatmin edici bir deneyim sunmak istiyoruz. Bu işlem, Blockchain teknolojisi aracılığıyla gelişmiş dijital ticaretin yolunu açacak. Bu öncü işlemin parçası olan tüm ilgili taraflara teşekkür ediyorum.

Carl Wegner: “Ekosistemin herkes için kapsayıcı olmasını istiyoruz.”

Sınır ötesi ticarette Blockchain teknolojisinin kullanımı son zamanlarda artışta. Aralık 2020’de HSBC, uluslararası ticareti dijitalleştirmek için Contour ile ortaklık kurdu. Dünyanın dört bir yanındaki birçok finans kuruluşu, söz konusu teknolojinin uluslararası ticaretteki verimliliğini test etmek için farklı Blockchain teknolojisi sağlayıcılarıyla iş birliği yapıyor. 

Contour CEO’su Carl Wegner resmi basın açıklamasında şunları söyledi:

Nihayet ticaret finansmanı endüstrisinin dijitalleşmeyi benimsediğini ve LC sunumunda gelişmiş bağlantı ve verimliliğin avantajlarından yararlandığını görüyoruz. Küresel ticaret için dünyanın güvenilir ağını oluşturmaya devam ederken şirket ve teknoloji sağlayıcı ekosisteminin herkes için kapsayıcı ve erişilebilir kalmasını sağlamak istiyoruz. Bu, ağımızda tamamlanan ilk şeriat uyumlu işlem olması, devam eden hedefimize yönelik önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

Kasım 2020’de Finance Magnates, Avustralyalı ve Singapurlu ticaret otoriteleri tarafından iki ülke arasında Blockchain teknolojisi kullanılarak sınır ötesi ticareti basitleştirmek için bir duyuru yapmıştı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin