Bloomberg analizlerine göre bu önemli gösterge Bitcoin’de dibin görüldüğü nü işaret ediyor

2021 yılında Bitcoin’i rekora taşıyan olaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin için 2021 yılı oldukça yoğun geçti. Birden fazla olayın yaşandığı bu yıl içinde BTC, birçok kez atı yeniledi. Daha 2021 yılın basında 20 bin doları geçerek tüm zamanlar zirvesini geçmişti. 2017 senesinin üstüne koyarak ilerleyen lider kripto para birimi altın çağını yaşadı. Ancak bu ilerleyişi tetikleyen pek çok olay yaşanmıştı. Bitcoin’i rekor taşıyan olaylar:

Bitcoin, Taproot güncellemesi aldı

Bitcoin Core geliştiricisi Greg Maxwell, Taproot’u 2018 yılında tanıtmıştı. Taproot, BTC’nin İyileştirme Önerileri (BIP’ler) 340, 341 ve 342’nin etkinleştirilmesini bir araya getirmeye yaradı. Bu BIP’ler, Bitcoin’in gizliliği, ölçeklenebilirliği ve güvenliğinde önemli iyileştirmeler sağladı.  

Taproot güncellemesinden önce, çoklu imza işlemleri, blok zinciri analiz şirketlerinin algılayabileceği benzersiz kodlar bulunuyordu. Taproot, çoklu imza işlemlerini standart blok zinciri verileri gibi göstererek gizliliği artırmaya yarıyor.

Lightning Network kapasitesinin artması

Lightning Network kapasitesinin artması

Bitcoin’in en popüler Katman 2 protokolü olan Lightning, 2021’de önemli bir büyüme yaşadı. Lightning Network, kapasitesi Ocak ayından bu yana üç kat büyüdü. 

Strike ve Bitfinex gibi şirketlerde halka açık olmayan kapasite de dahil olmak üzere Lightning, bu yıl kapasitesini üç kattan fazla artırdı. Lightning Network, Bitcoin’in blok zincirine yalnızca iki kez veri yazarak (ödeme kanallarını açarken ve kapatırken), binlerce işlemi yalnızca iki dosya boyutunda birleştirerek daha da büyük, ikili faydalar sağlar.

Amerika’da ilk ETF işlem gördü

Bitcoin için en büyük olaylardan biri de bir borsada listelenmiş olması. Yani spot olarak New York borsasında yer alması büyük ses getirdi. Hatta Bitcoin ETF sayesinde BTC, tüm zamanlar zirvesinde iyi bir ralliye imza atmıştı. ProShares tarihe geçerek New York borsasında ilk Bitcoin ETF işlemine başlamıştı.

SEC onayının ardından bir şirket daha Nasdaq borsasında ikinci ETF’i yayınlamıştı. Bu haberler lider kripto para birimine ciddi değer katmıştı.

El Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanıdı

Bitcoin ETF ile beraber 2021 yılına damga vuran bir diğer olay ise Latin Amerika ülkesinin Bitcoin’i tanıması oldu. Eylül ayında El Salvador, para birimi olarak Bitcoin’i tercih etti. 

Bukele, Bitcoin’in uluslararası havale ücretlerini azaltma vaadini övdü. El Salvador hükümeti, Salvadorluların 2020 boyunca 400 milyon doların üzerinde havale ücreti ödediğini tahmin ediyor. Bu yüzden bağımsız bir para birimi tercih edildi.

Ülkede ayrıca bir Bitcoin şehri kurulmasına karar verildi. Bukele ayrıca Bitcoin City’nin değişken bir Katma Değer Vergisi (KDV) hariç tüm vergileri kaldıracağını ve yakındaki bir yanardağdan jeotermal güç alacağını söyledi.

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e yöneldi

2021 yılında kurumsal yatırımcılar büyük oradan BTC alımı yaptı. Bu yıl içinde Bitcoin’e olan güvenin artmasıyla birlikte şirketler önemli oranda Bitcoin satın aldı. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, MicroStrategy şirketinin CEO’su Michael Saylor, Jack Dorsey gibi pek çok isim 2021 yılında BTC’ye yatırım yaptı.

protos


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin