Bitcoin yükseldi El Salvador Devlet Başkanı sahne aldı

Bitcoin yükseldi: El Salvador Devlet Başkanı sahne aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılının bitimine az bir süre kala Bitcoin, yeniden harekete geçti. Aralık ayının üçüncü haftasında beklenen 50.000 dolar seviyesi geçilmiş oldu. Dün itibarıyla kırılan 50K piyasayı fazlasıyla rahatlattı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ise, Bitcoin seviciliğini yeniledi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in egemenliğini eski haline getirmek için bir kez daha Twitter’da paylaşım yaptı. Başkan Bukele, tutarlı Bitcoin alımları ve mutlakiyetçi Bitcoin yanlısı duruşlarını bir kez daha sergiledi. Ekim ayından bu yana Latin Amerika ülkesi haber bültenlerini olumlu anlamda süslemeye devam ediyor.

Latin Amerika ülkesi, Eylül ayında Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanımasından sonra hızla gelişim gösterdi. Sadece resmi para birimi olarak tanınmadı. Ayrıca ülkenin rezervlerine de ciddi bir Bitcoin depolandı. En son 21 Aralık günü sembolik olarak 21 adet BTC alımı yapılmıştı.

El Salvador Devlet Başkanı, Bitcoin hayranlığına devam ediyor

El Salvador Devlet Başkanı, Bitcoin hayranlığına devam ediyor

Nayib Bukele tweetinde, ülkenin Bitcoin’i yasak olarak tanımasından oluşan tepkileri dile getirdi.Ayrıca dünyanın geri kalanı onlara sadece bir “deney” olarak görürken, El Salvador’un Bitcoin’i kitlesel olarak benimseme yoluyla ekonomisinin çehresini değiştirdiğini vurguladı.

Öte yandan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, “ülkesinin Bitcoin için gerçek devrimi ateşleyen kıvılcım” olacağını düşünüyor. Başkan Bukele, önemli küresel eleştirilere rağmen Bitcoin’e olan inancını sürdürdü. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF), El Salvador’u Bitcoin yasal ihalesine karşı uyarmıştı. Ancak tüm bu yaşanılan sürece rağmen El Salvador’un Bitcoin’e olan inancı tam.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin