Popüler trader “alın” dedi ve bu DeFi koinlerine vurgu yaptı
Popüler trader “alın” dedi ve bu DeFi koinlerine vurgu yaptı

2020 Blockchain raporu: En çok patent kimde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kisspatent ekibi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Alibaba Group, 2020 yılında IBM’in Blockchain patent sayısını 10’a katlayarak ulaşılması güç bir istatistiğe erişti.

Bu yılki Blockchain patenti sayısı geçen yılı şimdiden geçti

Rapor, Blockchain patentlerinin bu yıl hızla yükseldiğini ve 2020’de şimdiye kadar, 2019’un tamamından daha fazla dağıtık defter teknolojisi ve kripto para birimi patentinin yayımlandığını belirtiyor.

Görünüşe göre dağıtık defter teknolojisi ve kripto para birimi çözüm patentleri 2020’de çok daha canlanmış durumda. Birkaç yıl önce çeşitli raporlar, Bank of America (BoA) ve Nchain şirketinin dijital varlıklara ve Blockchain teknolojisine uygulanan tüm patentleri yutmakta olduğunu söylüyordu. Ancak  2020’de görünüm değişti ve her iki şirket de diğerlerinin gölgesi altında kaldı.

Kisspatent’in en son çalışması, Alibaba Group’un bu yıl başarılı Blockchain patent başvurusu faz en büyük şirket olduğunu ve IBM’in de önemli ölçüde sıçradığını gösteriyor. Alibaba Group, en fazla sayıda Blockchain patentine sahipken Çinli çokuluslu teknoloji şirketini finans kurumu BoA takip ediyor.

Alibaba, IBM’i 10’a katladı

Alibaba ve IBM, Blockchain patent başvuruları bakımından 2020’de en büyük iki rakipken, Alibaba IBM’i 10’a katladı. Dahası, bu yıl 2018’e kıyasla 3 kat daha fazla blok zinciri patenti yayımlandı.

IBM’in arkasında, sahip olunan Blockchain patentleri açısından sırasıyla Mastercard, Nchain ve Walmart var.

Kisspatent araştırmacısı Dr. D’vorah Graeser, konuyla ilgili şunları söyledi:

Yalnızca blok zinciri kullanan şirketler patent başvurusunda bulunmuyor. Fortune500 şirketleri de listede.

İlginç bir şekilde, kendini Bitcoin mucidi olarak ilan eden Craig Wright’ın çalıştığı kötü şöhretli şirket Nchain, listedeki “tek saf blok zinciri şirketi”.

Alibaba’dan 1.505 patent

Graeser’in listesi, Reechain, Webank ve Tencent gibi firmaları içermediğinden eksik görünüyor. Chinadaily.com, bu üç Çinli firmanın en iyi blok zinciri patent sahipleri olduğunu gösteriyor.

Bölgesel yayının tahminlerine göre, IBM 240 Blockchain patenti, Rechain 279, Webank 282 ve Nchain toplam 402 patente sahip. Chinadaily.com’un listesi, Tencent’in bugüne kadar 724 ile önemli sayıda dağıtık defter patentine sahip olduğunu gösteriyor. Alibaba Group, 1.505 Blockchain patent başvurusu ile halen zivede.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Türkiyenin en büyük evden eve taşıma web sitesine hoş geldiniz linklere tıklayıp sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
nakliyat firmaları
kartal evden eve nakliyat
adalar evden eve nakliyat
arnavutköy evden eve nakliyat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin