Yıldız metaverse coin neden 2 haftada yüzde 50'den fazla arttı?
Yıldız metaverse coin neden 2 haftada yüzde 50'den fazla arttı?

Yıldız metaverse coin neden 2 haftada yüzde 50’den fazla arttı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler metaverse coinlerden biri olan MANA iki hafta içerisinde yüzde 50’nin üzerinde artış kaydetti. Yazım sırasında 3.14 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kullanıcıların çeşitli etkileşimli deneyimler aracılığıyla dijital içerik oluşturmasına, bunlarla etkileşime geçmesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan Ethereum ağı üzerine kurulu bir meta veri deposu platformu olan Decentraland, yerel tokeni MANA’nın son 2 hafta içindeki artışı dikkat çekiyor.

MANA, son iki haftada 2,03 dolar seviyesinde yaklaşık %54,68 ralli yaparak bu yazının yazıldığı tarih itibariyle şu anda 3,14 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bununla birlikte, kripto para piyasasının Ocak ayında piyasa değerinin yaklaşık %20 kaybettiği göz önünde bulundurulduğu zaman metaverse coinin değeri yılbaşına kıyasla %6,53 oranında düştü.

Decentraland’ın yerel tokenindeki yükseliş rallisi, daha önce Facebook olan Meta’nın, özellikle şirketin metaverse odaklı bölümü Facebook Reality Labs’tan (FRL) gelen zayıf kazanç raporunın ardından %25 oranında düşmüştü.

Metaverse projeleri benimsenmeye devam ediyor

Decentraland, 2022 uygulamasını yayınladı ve bir prototip mobil uygulamasını, oyun deneyimindeki iyileştirmeleri, değiştirilemez tokenleri (NFT) daha fazla faydasını ve protokol geliştirmelerini duyurdu.

“Bir mobil uygulama, ilk prototipleme aşaması, böylece mobil cihazlarınızdan metaverse arkadaşlarınızla iletişim halinde kalabileceksiniz. Dünyada olup biten her şey parmaklarınızın ucunda!”

Duyuruda bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak token sahiplerini gerçekten heyecanlandırdı ve projeye yatırım yaptı.

Rallinin bir başka nedeni de, metaverse’de markalarını kurmak isteyen ünlülerin ve etkileyicilerin platforma yönelik ilgi ve katılımı oldu. Örneğin, popüler rapçi Cube’, Şubat ayının ilk günü Decentraland’ın metaverse’inde bir tur yaptı. Tanınmış sanatçılar ve yaratıcılar sanal dünyada varlıklarını her geçen gün artırırken metaverse projeleri daha fazla benimsenmeye başlıyor.

Kullanıcıları Decentraland’e çekmeye yardımcı olan bir diğer faktör, kullanıcı deneyimindeki iyileştirmeler ve artan sayıda platformlar arası entegrasyon oldu. Örnek verecek olursak protokol ayrıca tüm kullanıcıların koleksiyonlarını yönetmelerine ve takip etmelerine olanak tanıyan “Mağaza” bölümü de ekledi.

Decentraland metaverse ve NFT pazarı büyümeye devam ediyor. Sadece iki gün önce, bir arazi 510.000 MANA’ya satıldı ve o zamanlar 1.32 milyon dolar aldı. Elde edilen verilere göre bu satış en büyük ikinci satış oldu. Son 30 günde platform, aynı dönemde 3.655 işlem gerçekleştiren 1.297 kullanıcı gördü.

nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin