Yatırım efsanesinden şok sözler! Kriptoda sona mı geldik?
Yatırım efsanesinden şok sözler! Kriptoda sona mı geldik?

Yatırım efsanesinden şok sözler! Kriptoda sona mı geldik?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırım efanesi Jeremy Grantham, önümüzdeki hafta yayınlanması planlanan bir röportajda Bloomberg’den “Front Row’a” verdiği demeçte, şaka tabanlı hisse senetleri, şaka tabanlı kripto para birimleri ve diğer şüpheli varlıklardaki yaygın spekülasyonun doruk noktasını çoktan geçtiğini söyledi.

Kötü şöhretli felaket tellalı ve GDO’nun kurucu ortağı, “Bence çılgın davranışların zirvesi geride kaldı” dedi.

“Şu anda süper balonların bittiği ‘dipten satın al’ modundayız.”

Son üç piyasa balonunu hatırlatan Grantham, brokerlerin müşterilerine “Oyun bitti çocuklar” demek yerine ikiye katlamalarını söyleyerek daha fazla para kazandığına dikkat çekti.

Yatırımcılık tarihi tekerrür mü ediyor?

Ayrıca piyasalardaki heyecan ve coşkunun sönmesi zaman alıyor. Grantham, geçmişte yatırımcı coşkusu zirveye ulaştıktan sonra bazı “muhteşem ralliler” yaşandığına dikkat çekiyor.

Grantham, geçen yüzyıldaki dördüncü ABD “süper balonu” için alarm verdi ve bu haftaki bir araştırma notunda yıkıcı bir çöküşün geleceği konusunda uyardı. Eşi görülmemiş spekülasyon örnekleri olarak GameStop, AMC, Hertz, Dogecoin ve NFT’leri belirtti.

Piyasa tarihçisi Bloomberg’e, Federal Rezerv balonun patlamasından sonra serpintiyi kontrol altına almak için acele etse bile, S&P 500’ün 2500’e düşmesini durdurmak için mücadele edeceğini söyledi. Yeni puan şu anki seviyeden %44’lük bir düşüş demek, ki bu zaten bulunduğu seviyenin %7 altında.

Grantham ayrıca, mavi çipli hisse senetlerinin son zamanlardaki gücünün ve spekülatif varlıklardaki eşzamanlı satışların, yaklaşan bir çöküş tahminini güçlendirdiğini iddia etti.

Yüksek riskli hisse senetlerinin 1929’daki Büyük Çöküş’ten önceki aylarda, bir önceki yılki yükselişinin ardından %30 düştüğüne dikkat çekerek, “Büyük balonlar tam olarak bu şekilde patladı” dedi.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin