Ukrayna, yeni dijital para birimi için Stellar’ı pilot olarak seçti

Ukrayna, yeni dijital para birimi için Stellar’ı pilot olarak seçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kuzey Avrupa ülkesi, kripto varlıklara karşı biraz daha ılıman bir politika izliyor. Ukrayna, yeni dünya düzenine ayak uydurmak için kripto ekosistemini yakından takip ediyor. Ukrayna Merkez Bankası ise, dijital para birimi için birtakım çalışmalar sürdürüyor. Bunun için Stellar blok zincirini kullanan yeni bir dijital para pilot programını denetliyor.

Bir basın açıklamasında Ukrayna Merkez Bankası’nın dijital para birimi için önemli kripto parasını örnek alacak. FinTech firması BSMV tarafından, Ukrayna’nın ulusal para birimi “Grivnası” Stellar üzerinde (UAH) elektronik versiyonunu oluşturmak istiyor. Bir pilot proje üzerinde, Ukrayna’nın eski ticari bankalarından biri olan TASCOMBANK, ile çalışıyor. 

Pilot uygulamanın bir parçası olarak, şirketler arası ekip, bir BT çözümleri kuruluşu olan Diia’daki kamu çalışanları için programlanabilir bordro kullanımının yanı sıra eşler arası ödemeler ve satıcı ödemeleri için elektronik Grivnayı test edecek.

Stellar, Ukrayna dijital para birimi için yol gösterici olacak

Ukrayna Merkez Bankası, dijital para birimi için Stellar varlığını örnek alıyor. Kripto dünyasının önemli varlıklarından biri olan XLM, altyapısı ve getirdiği yeniliklerle dikkatleri üzerine çekebiliyor. Ukrayna’daki yetkililer ise pilot proje için açıklamalarda bulundu. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov şunları söyledi:

“Pilot proje, elektronik para ihracı için teknolojik bir temel olarak hizmet edecek. Ayrıca Ukrayna’da ödeme ve finansal altyapı yeniliklerini ilerletmek için bir sonraki önemli adımdır.” 

Bir diğer açıklama ise TAŞCOMBANK Yönetim Kurulu Başkanı Volodymyr Dubey’den geldi. Dubey,

“Sanal varlıkların günlük hayatımız ve ekonomik ortamımız üzerindeki etkisi hızla artıyor. Bununla birlikte, bankaların uzun vadeli pazar stratejisinin bir parçası olarak blok zinciri teknolojisinin ve yeni ilgili ürünlerin avantajlarını kullanmak gerekir.

Stellar üzerine sürüme BSMV ile iş birliği Stellar blockchain elektronik para birimi ile ürün ve işlemleri bankacılık bir dizi içeren bir ekosistem oluşturarak, bizi blockchain tabanlı altyapısı ile temel bankacılık sistemini bağlamanıza olanak tanır. Elektronik para birimi, keşfetmekten heyecan duyduğumuz sanal varlıklar alanında daha sofistike ürünlerin yolunu açıyor.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin