Önemli Gelişme: Türkiye, Bitcoin'i yasallaştırıyor mu?
Önemli Gelişme: Türkiye, Bitcoin'i yasallaştırıyor mu?

Türkiye’nin kripto yasa tasarısı dünyanın gündemine girdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 24 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulunmuştu. Kripto dünyasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Türk yatırımcılarını yakından ilgilendiren gelişmeyi dünya basını da yakından takip etti. Dün İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısı düzenledi. Kripto yasa tasarısı için değişimin yakında olacağı belirtildi.

Türkiye’de kripto varlıklarına karşı ciddi bir yönelim mevcut. Yatırımcılar TL’nin değer kaybetmesinden dolayı kripto varlıklarına yöneliyor. Sadece Türk lirasının değer kaybetmesi değil, ekonomik özgürlük isteyen pek çok kimse dijital varlıkları tercih ediyor. Ancak hükümet bu durumdan çok memnun değil.

Hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha öncesinde “kripto paralara savaş açacağız” demişti. Daha geriye gittiğimizde ticari anlamda kripto paralarla alım ve satım yasaklanmıştı. Şimdi ise kripto yasa tasarısı yeniden gündeme geldi. Kısacası Türkiye’de siyasi söylemler çabuk değişiklik gösteriyor.

Türkiye’nin kripto yasa tasarısını dünya yakından takip ediyor

Dünya genelinde Türkiye’nin atacağı adımlar merak ediliyor. Kripto yasa tasarısı üzerinde çalışan hükümet, hızlı bir karar vereceğinin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

“Kripto varlıklarla ilgili hemen adım atacağız. Kanun taslağını yakın zamanda meclise göndereceğiz.”

Yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere kripto yasa tasarısı 2022 yılında büyük ihtimalle yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurttaşlarına Türkiye’nin kendi kimliğine sahip, tanımlanabilir dijital para birimi üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ekledi. Türk yatırımcıları ise gelişmeleri endişeli şekilde takip ediyor. Türkiye’de vergilerin fazla alınmasından dolayı aynı durumun kripto piyasasına yansıyacağı düşünülüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin