Tether'in piyasa fiyatı dolar paritesinin altına düştü! Düşüş devam edecek mi?
Tether'in piyasa fiyatı dolar paritesinin altına düştü! Düşüş devam edecek mi?

Tether’in piyasa fiyatı dolar paritesinin altına düştü! Düşüş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether Perşembe sabahına 0,96 doların altına kadar gerileyerek başlad. Stabil coin dolar ile sabit oranda kalabilmek için tasarlanmıştır. En büyük stablecoin olan Tether (USDT), kripto piyasasındaki yaşayan düşüş arasında Perşembe günü erken saatlerde 0,96 doların altına kadar geriledi.

Token, FTX’te 03:15 ET itibarıyla son 24 saat içerisinde 0,956 dolara düştü. Bitfinex’te USDT 0,998 dolardan işlem görüyor. Bitfinex ve stabil coin Tether, aynı ana şirketin yan kuruluşlarından biri olarak piyasada varlığını sürdürüyor.

Son birkaç gün içinde, ABD dolarının fiyatını takip etmesi beklenen Terra’ya özgü algoritmik bir stabilcoin olan TerraUSD (UST) büyük ölçüde sabitlenmişti. Hem UST’nin hem de Terra’nın yerel varlığı LUNA’nın pazar çöküşünün tetiklediği devam eden piyasa çöküşünün etrafındaki geniş korkular, son günlerde kripto fiyatlarını etkilemiş olsa da, şu anda piyasanın düşüşünü neyin yönlendirdiği belli değil. Elde edilen verilere göre Bitcoin şu anda Coinbase’de yaklaşık 25.800 dolardan işlem görüyor.

Kripto piyasasında son durum korku yaratıyor!

Piyasadaki diğer stabil coinler yazım sırasında USDT’ye karşı daha yüksek seviyelerde işlem görüyor. Binance USD (BUSD) ve USD Coin (USDC), Binance’deki işlem çiftleri aracılığıyla sırasıyla 1,08 dolar ve 1,09 dolardan işlem görüyor. USDT’nin genel amacı şu şekilde açıklanabilir. UST’den farklı olarak, USDT bir yatırım varlıkları havuzu tarafından destekleniyor ve yatırımcıların herhangi bir zamanda bir USDT’yi 1 ABD Doları karşılığında kullanabilmeleri beklenir.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, günün erken saatlerinde, stabil coin operatörünün “USDt itfalarını 1 dolardan onurlandırdığını” ve son 24 saatte 300 milyon dolardan fazlasının “hiç bir sıkıntı olmadan” itfa edildiğini söyleyerek güven veren bir tweet paylaşmıştı.

Ardoino’nun son açıklamaları ise şu şekilde:

    “Tether, dünkü piyasanın ardından beklenen bazı piyasa paniğinin ortasında normal olarak geri ödemeleri işlemeye devam ediyor. Buna rağmen, Tether her zaman yaptığı gibi doğrulanmış müşterilerinin hiçbirine geri ödemeleri reddetmedi ve etmeyecek. Yalnızca son 24 saat içinde, Tether, 300 milyonda fazla USDt’yi telafi etti ve bugün şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde 1 milyar daha işlem yapıyor.”

Ardoino son olarak şunları ekledi:

“Bitfinex’te Tether sabitleyici > 1 dolar, Kraken’de ise 1 dolardan biraz daha düşük.” Bu durum arbitrajcıların USDt’yi Kraken’de ucuza alıp Bitfinex’te kâr için satmalarına neden oldu. Diğer piyasa yapıcılar Kraken’de USDt’yi < 1dolar satın alıp doğrudan 1 dolara çevirirken kâr toplamaya devam ediyorlar.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin