TL güçleniyor: TD Securities’ten TCMB faiz kararına dair tahmin geldi
TL güçleniyor: TD Securities’ten TCMB faiz kararına dair tahmin geldi

TDS, dolar/TL kuru için yeni tahminlerini açıkladı: “Kasım ayı bitmeden…”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü merkez bankası başkanını görevden almasının ardından istifa etti. TD Securities’te Yükselen Piyasalar Stratejisi Başkanı Cristian Maggio’nun görüşüne göre Türkiye ekonomisi muhtemelen önümüzdeki hafta büyük ölçekli bir sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Ancak şimdiye dek TCMB’den kararlı bir hamle yapılmaması nedeniyle USD/TL’nin kasım ayı bitmeden 9 seviyesini bulabileceği ifade ediliyor.

“Biden’ın seçilmesi TL için iyi olmadı.”

Joe Biden’ın yeni ABD Başkanı seçilmesinin Türk lirası için olumlu olmadığını söyleyen Cristian Maggio, TCMB’nin olası faiz kararına yönelik tahminini de paylaştı. Maggio şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenmedik bir hareketle cumartesi gecesi TCMB Başkanı Murat Uysal’ı görevden alarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı getirdi. Uysal’ın liradaki zayıflığı dizginlememesinin bir sonucu olduğu tahmin edilen bu hareket, TCMB’nin faiz oranlarını düşürme konusundaki isteksizliğinden bıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başkan Murat Çetinkaya’yı görevden aldığı Temmuz 2019’daki benzer bir kararı yansıtıyor.

Joe Biden’in ABD seçimlerini kazanması, Türkiye’de bir fırtına için gerekli koşulları yaratıyor. TRY ve RUB, Biden başkanlığından ötürü kayıplar yaşayabilecek para birimleridir. Çünkü yeni ABD yönetimi Türkiye’nin siyasi savurganlığına daha az istekli olacak ve gerekirse bazı rakip ülkeler için yaptırım aracını kullanmaya daha yatkın olacaktır.

Mevcut ve ileriye dönük durum göz önüne alındığında, TCMB’nin önümüzdeki hafta yapılacak acil bir toplantıda çok yakında zam yapması gerekeceğini düşünüyoruz. Repo Oranı artışının 600-700bps civarında olması nedeniyle WACF’nin 400-500bps artışla %19-20’ye yükselmesini bekliyoruz.

Maggio: “Kasım bitmeden dolar 9 TL’yi görebilir.”

Kasım ayının sonu gelmeden doların Türk lirası karşısında 9 seviyesini aşabileceğini iddia eden Maggio, 2021’in ikinci yarısı için çok daha kötü bir senaryo çizdi:

Mevcut hızda USD/TRY çifti ay sonundan önce 9’un üzerine çıkabilir. Paritenin Mart 2021’e kadar hâlâ 9’un üzerinde kalması halinde 10 seviyesi, muhtemelen 2021’in ikinci yarısında görüleilir. Ancak istikrarlı bir döviz anlayışı, farklı bir siyasi duruş gerektirecektir. Piyasa güveninin yeniden kazanılması için dış ve iç politikalar değişmeli.

Peki sizce dolar ne kadar olacak? Yorumlarda fikirlerinizi bizimle paylaşın.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin