featured

Stablecoin’lerin piyasa değerleri 14 aydır düşüşte! Bunun arkasındaki asıl sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoin’lerin toplam piyasa değeri, son 14 ayda 50 milyar dolardan fazla bir düşüş ile önemli ölçüde azaldı.

Defillama’ya göre stablecoin piyasa değeri, Terra UST’nin piyasadan çekildiği Mayıs 2022’deki 186 milyar doları aşan piyasa değerine kıyasla şu anda 129 milyar dolar seviyesinde.

14 aydır düşüşteler

CCData’ya göre şu anda toplam piyasa değeri Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyesinde bulunuyor.

Stable coin

UST çöküşünden önce bile, stablecoin piyasası zaten düşüşler yaşıyordu. Ancak, olumsuz gelişmeler bu düşüşü daha da hızlandırdı. CCData, toplam piyasa değerinin Mayıs ayında %0,45 oranında düşüş yaşadığını ve böylece art arda 14 aydır değer kaybettiğini belirtti.

Piyasa değerindeki düşüşün yanı sıra, varlığın işlem hacmi de Mayıs ayında önemli ölçüde azaldı ve %40,6 düşüşle 460 milyar dolara geriledi. Bu, Aralık 2022’den bu yana merkezi borsalardaki en düşük işlem hacmidir.

Bu arada, azalan işlem hacmi ve piyasa değeri hâkimiyetini etkilemedi. Stablecoin’lerin pazar hâkimiyeti Nisan ayında %9,76’dan %11,1’e yükseldi. Ancak yine de Aralık 2022’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %16,6’nın altında.

Tether USDT baskın kalıyor

Tether’in USDT’si, piyasa değerine göre en büyük stablecoin ve piyasanın %63,9’unu kontrol ederek Aralık 2021’den bu yana en yüksek paya sahip. Dolaşımdaki arz 83,2 milyar dolar seviyesinde ve şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 83,7 milyar dolara oldukça yakın.

Tether USDT Market Cap

Kısa süre önce 2,4 milyar dolarlık bir rezerv bildirildi ve gerçekleşen net işletme kârının %15’i ile Bitcoin satın alınacağını ekledi.

Bu arada, TrueUSD (TUSD) ve Gemini Dollar (GUSD) gibi diğer stable coin’lerin piyasa değerleri yükseldi. GUSD’nin piyasa değeri %18,4 artışla 576 milyon dolara yükselirken, TUSD %3,82 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,07 milyar dolara ulaştı.

BUSD ve USDC

Bununla birlikte, diğer büyük stablecoin’lerin piyasa değerlerinde kaymalar var. Binance USD (BUSD) piyasa değeri, Paxos’un dijital varlığı kademeli olarak yavaşlatmaya devam etmesiyle üst üste altıncı ay düştü. Sonuç olarak %11,9 oranında bir düşüş yaşayarak 5,48 milyar dolara geriledi.

Circle destekli USD Coin (USDC) de piyasa değerinde %3,5’lik bir düşüş kaydetti ve böylece 30 milyar doların altına düştü. ABD bankacılık krizinin ardından yatırımcıların USDC’ye olan güveni azaldı.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin