Dünyada ne kadar stablecoin milyoneri var? 1 yılda 3 katına çıktı! İşte detaylar
Dünyada ne kadar stablecoin milyoneri var? 1 yılda 3 katına çıktı! İşte detaylar

Dünyada ne kadar stablecoin milyoneri var? 1 yılda 3 katına çıktı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coin Metrics tarafından derlenen verilere göre, hesap bakiyesi 1 milyon doların üzerinde olan stablecoin cüzdan adreslerinin sayısı, bir yıl önce 4 milyon iken, son günlerde 12 milyonu aştı.

Analizde sayımı yapılan stabilcoinler arasında Tether ERC-20 (USDT), Tether TRC-20, Binance USD, DAI, GUSD, HUSD, PAX ve USD Coin (USDC) yer alıyor.

TRC-20 ilk sırada

1 milyon dolardan fazla tutan adreslerin büyük çoğunluğu Tether TRC-20’den (yaklaşık 8 milyon), ardından Tether ERC-20’den (yaklaşık 3,4 milyon) ve USDC’den (yaklaşık 1 milyon) geldi.

Geçen Mayıs ayındaki keskin ancak kısa süreli düşüşün dışında, bu tür adresler son 12 ayda düzenli olarak arttı.

Bitcoin milyonerleri durgun, ETH ve XRP hareketli

Rakam halen 1 milyon dolardan fazla tutan büyük kripto para cüzdanlarının sayısının altında kalıyor. Coin Metrics’ten alınan veriler, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) veya XRP Ledger (XRP) cinsinden bu kriterleri karşılayan 102 milyondan fazla cüzdan adresi olduğunu gösteriyor.

En önemlisi, “milyoner” BTC cüzdan adreslerinin sayısı Mayıs 2021’den bu yana büyük ölçüde durgun kaldı. Ancak aynı şey ETH veya XRP için söylenemez.

Kişi sayısı bundan daha az

Bu veriler tüm cüzdan adreslerine dayanıyor, yani benzersiz adresler değil. Bu da kişi bazında 12 milyondan çok daha az stablecoin milyoneri olduğu anlamına gelebilir.

Stabilcoinlerin kullanımı son yıllarda büyük ölçüde ilerledi. Dalgalı dönemlerde yatırımcıların nakit çekmesi için bir yol olarak piyasaya çıktıktan sonra, artık Anchor gibi çeşitli merkezsiz finans protokolleri ile etkileşimler için de kullanılabiliyorlar.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin