Stabil coin arz oranı tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı!
Stabil coin arz oranı tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı!

Stabil coin arz oranı tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stabil coin Supply Ratio (SSR) göstergesi ve borsalardaki (USDT) arzına tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Elde edilen veriler ışığında stabil coinler şu anda BTC arzı üzerinde ne kadar ne kadar satın alma gücüne sahip olduğu incelendi.

Supply Ratio (SSR) göstergesi ne anlama geliyor?

SSR, stabilcoin arzı ile BTC arzı arasındaki oranı ölçmek için kullanılan zincir üstü bir göstergeye deniliyor. Birbiriyle ilgisi olmayan iki değişiklikle hareket edebilir bunlar şu şekilde yer alıyor; Bitcoin fiyat değişikliği ve stabil coin arz değişikliği.

Göstergenin değeri ne kadar fazla düşük olursa BTC arzının yüzdesi o kadar yüksek stabil coinler tarafından satın alınabilir. Daha spesifik olarak, 10 değeri, tüm BTC arzının %10’unun stabil coinlerle satın alınabileceği anlamına gelir.

Dolayısıyla BTC fiyatı aşağı doğru hareket ederse SSR oranı da düşer. Tersine, BTC fiyatı aynı kalsa bile, stabil coin arzındaki bir artış SSR’nin aşağı doğru hareket etmesine sebep olur.

SSR, 8 Haziran tarihinde tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemişti. Bu, BTC arzının %16,66’sının (1/6) stabil coin arzı tarafından satın alınabileceği anlamına geliyor.

Daha da önemlisi, SSR’nin alt Bollinger bandının (siyah daire) altına dördüncü kez düşmesiydi. Bunun gerçekleştiği diğer üç zamanı da kısa bir süre sonra fiyatta yukarı yönlü bir hareket takip etti. Bir sıçramanın ardından SSR, şu anda 6,52’de olan Haziran ayı tüm zamanların en düşük seviyelerine bir kez daha yaklaşıyor.

BTC SSR Reading

Eylül ayının başından beri Bollinger bantları birbirine yaklaşmaya devam ediyor. Bu, göstergenin değeri önemli bir süre sabit kaldığında meydana gelir. Alt Bollinger bandının (mavi) altına bir düşüş, bir dibe ulaşıldığına dair güçlü bir sinyal olabilir. Bu, dibin yakın olduğunu gösteren diğer uzun vadeli göstergelerle uyumlu olması beklenebilir.

BTC SSR Zoom

Dolaşımdaki USDT (siyah) arzı, Eylül 2020 tarihinden bu yana artış gösteriyor. Geçtiğimiz iki ay boyunca, bu kademeli artış, BTC fiyatı sabit kaldığı için SSR’deki hafif düşüşün temeli oldu diyebiliriz. Borsalarda tutulan USDT bakiyesi de, dolaşımdaki arzı yansıtarak artış göstermeye devam ediyor.

USDT Supply

Son olarak USDT arzı, Ekim 2020’nin başından beri azalış gösteriyor. Bu nedenle, USDT dolaşım arzındaki artış, akıllı sözleşmeler yerine çoğunlukla bakiye alışverişi yapacak.

USDT Supply

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin