Bu borsa Ethereum ve ERC-20 token çekim işlemlerini durdurdu – neler oluyor?
Bu borsa Ethereum ve ERC-20 token çekim işlemlerini durdurdu – neler oluyor?

Son dakika gelişmesi: Dev Bitcoin borsası soruşturma nedeniyle para çekme işlemlerini askıya aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta merkezli kripto para borsası OKEx, yetkililer tarafından devam eden bir soruşturma nedeniyle para çekme işlemlerini askıya aldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gizli anahtar sahiplerimizden biri şu anda gerektiğinde soruşturmalarda bir kamu güvenlik bürosu ile işbirliği yapıyor. İlgili özel anahtar sahibiyle iletişimimiz koptu. Bu nedenle, ilgili yetkilendirme tamamlanamadı.”

Varlıklar güvence altında

OKEx, varlıklarının güvenliğinin etkilenmeyeceğini ifade ediyor.  Yapılan duyurunun ardından Bitcoin %2,7 düşerek 11 bin 200 dolar seviyelerine geriledi.

OKEx’in yerel tokenı olan OKB de %14’ten fazla düşerek olaydan etkilendi.

Bu ayın başlarında, en büyük türev borsalarından biri olan ve OKEx’in ezeli rakibi BitMEX’e, CFTC tarafından yasadışı ticaret ve kara para aklama suçlamalarıyla dava açılırken, üç kurucu ortağı DOJ tarafından suçlandı.

BitMEX, para çekme işlemlerini bu olaya rağmen askıya almamıştı ancak suçlamanın başladığı tarihten bu yana borsa Bitcoin rezervlerini kaybediyor.

Whale Alert’e göre, soruşturma açıklanmadan önce yaklaşık 36,6 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC), Tron (TRX) ve Tether (USDT) OKEx’ten geri çekildi.

Borsaya eleştiri

Şu an itibariyle, söz konusu özel anahtar sahibine ne zaman ulaşılacağı ve dolayısıyla işlemin nasıl tamamlanacağı belli değil.

Casa CTO’su Jameson Lopp, açıkça tek bir başarısızlık noktasına sahip olduğu için OKEx’in temel yönetim mimarisine yönelik eleştirisini paylaştı:

“Satır aralarını iyi okuyun. OKEx’in anahtar yönetim mimarisinde tek bir hata noktası var ve şu anda başarısız oluyor.”

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin