Son dakika: Bir kripto para borsası daha Arap ülkesinde lisans aldı!

Son dakika: Bir kripto para borsası daha Arap ülkesinde lisans aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkeler anlamında kripto dünyasına yatırımlar devam ediyor. Bazı ülkeler her ne kadar temkinli yaklaşsa da bazı ülkelerde kriptonun merkezi olmak istiyor. Bunun en iyi örneğini Arap ülkesinde görüyoruz. Kripto para borsalarına verdiği lisanslarla öne çıkan Arap ülkesi buna bir yenisini daha ekledi. Bir kripto para borsası daha lisans almayı başardı.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Kraken, Pazartesi günü Abu Dabi’de faaliyet göstermek için onay aldı. Borsa, bölgede artan kripto benimsenmesinin ortasında, Orta Doğu’ya yönelik yaygın bir baskıya katılıyor.

Abu Dabi’nin piyasa kayıt otoritesi tarafından yapılan bir duyuruda açıklama geldi. Düzenleyici, borsanın Abu Dabi Global Market finans merkezinden düzenlenmiş bir dijital varlık borsasını işletmek için lisans alan ilk şirket olduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) bir sonraki kripto sermayesi olma çabalarının artmasıyla bu adım gelmiş oldu. Abu Dabi, 2018’de kripto dostu düzenlemeyi geçerek birkaç büyük kripto oyuncusunun girişimlerini davet etti.

Kripto para borsası Kraken, Abu Dabi’de Orta Doğu Genel Merkezini kurdu

Piyasa düzenleyicisi, dünya çapında 9 milyondan fazla kullanıcısı olan Kraken’in Orta Doğu genel merkezini Abu Dabi’de kurduğunu söyledi. Haber haftanın ilk iş gününde geldi.

Borsa, Abu Dabi’nin mali düzenleyicisinden gerekli tüm izinleri aldı ve “yakında” yatırımcıların doğrudan BAE dirhemi ile kripto ticareti yapmasına izin verecek.

Kraken EMEA Genel Müdürü Curtis Ting, BAE’yi kripto dostu yasalara sahip olduğu için övdü ve borsanın “önümüzdeki aylar ve yıllarda” Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde daha da genişlemeyi planladığını söyledi.

BAE kripto yatırımcılarını çekiyor

Hem Binance hem de Kraken kısa süre önce BAE’deki bir başka büyük finans merkezi olan Dubai’de faaliyet göstermek için lisans aldı. Şehir ayrıca yakın zamanda daha fazla yatırım çekmek için kripto dostu yasalar çıkarmıştı.

Binance, küresel merkezini Dubai’de kurmuştu. Ayrıca, yakın zamanda Bahreyn’de faaliyet göstermesine izin verilen birkaç borsa arasında yer alıyor.

Dünyanın 2 numaralı kripto para borsası FTX ise kısa süre önce Dubai’de faaliyet göstermek için bir lisans almıştı. Daha küçük borsalar Bybit ve Crypto.com da yakın zamanda Dubai’de faaliyet göstermek için lisans almaya hak kazanmıştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin