Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

Sıcak gelişme: New York senatosu, Bitcoin madenciliği ile ilgili yasağı onayladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’nın önemli şehrinde Bitcoin madenciliği ile ilgili yasa sunuldu. Bu yasa yasaklamayı getiren bir teklifi içinde bulunduruyordu. Bugün ise yapılan teklif senato tarafından onaylandı.

Proof-of-work madenciliğini hedefleyen bir yasa tasarısı, kripto para birimleri hakkında gündeme getirilen bazı çevresel kaygıları ele almak için 3 Haziran Cuma günü New York Eyalet Senatosu tarafından onaylandı. Senato tarafından onaylandıktan sonra New York’ta Bitcoin madenciliğine izin verilmeyecek.

Bitcoin ve diğer birkaç kripto para projesi, işlem taleplerini doğrulamak için PoW konsensüs tekniğini kullanıyor. Madencilik yapılan varlıklar bu karardan etkilenmiş olacak. Ancak fazla bir tesisin olmadığı biliniyor.

Eyalet Meclisi tarafından geçen ay onaylanan tasarının, New York eyaletindeki herhangi bir yeni karbon bazlı yakıtla çalışan PoW madencilik projelerine iki yıllık bir ambargo uygulayacağını belirtmekte fayda var. Ancak, mevcut madencilik firmaları veya lisanslarını yenileme sürecinde olanlar faaliyetlerine devam etme yetkisine sahip olacaktır.

Tasarıdan etkilenen sadece bir tesis

Teklifin Demokrat sponsoru Senatör Kevin Parker’a göre, şu anda faaliyette olan bu türden sadece bir tesis var ve bu, tasarıdan hiçbir şekilde etkilenmeyecek. Ayrıca, bekleyen başvurulardan birinin araştırma bitene kadar beklemeye alınabileceğini de söyledi.

Mayıs ayında, komite lideri Senatör Todd Kaminsky, yasanın Bitcoin karşıtı ve kripto karşıtı olarak kabul edilmesi durumunda New York ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olacağından endişe duyduğunu dile getirmişti. Bu algı, önlemin insanlar tarafından karşı çıkma olasılığını artıracaktır.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin