featured

Windows tabanlı bilgisayar kullanan kripto yatırımcıları dikkat: Yeni bir güvenlik açığı var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Siber saldırılar günümüzde bir hayli fazla arttı. İnternetin doğmasından bu güne kadar türlü türlü dolandırıcılık vakalarına şahit olduk. Gün geçtikçe saldırıların türevleri ve yöntemleri değişiyor. Elbette kripto dünyası da saldırılara maruz kalan bir endüstri.

Bitcoin, Ethereum gibi güçlü varlıklar saldırıları bertaraf etse de bazıları halen açıklar veriyor. Özellikle de DeFi bunların başında geliyor.

Diğer yandan kripto yatırımcılarının uğradığı saldırılar da bulunuyor. Direkt cüzdan hesaplarına ya da sistem üzerinden hack saldırılarına şahit oluyoruz. Son olay ise Microsoft tabanlı bilgisayarları kapsıyor. İşte saldırganların yeni taktiği…

Kripto yatırımcıları için tehlike nerede?

Siber güvenlik araştırmacıları, Microsoft Office’te Follina olarak adlandırılan ve kötü amaçlı Word belgeleri kullanan bir bilgisayarı etkileyebilecek bir sıfır gün güvenlik açığı ortaya çıkardı.

Bir Twitter ileti dizisinde, kimlik avı önleme uzantısı sağlayıcısı Wallet Guard, güvenlik açığının kötü niyetli kişilerin dosyayı açmadan kurbanın bilgisayarından sorumlu olmasını sağlayabileceğini söyledi. Wallet Guard,

“Bu istismar, birbirinin üzerine yığılmış bir istismar dağıdır. Ancak, ne yazık ki yeniden oluşturmak kolaydır ve anti-virüs tarafından tespit edilemez.”

Follina bilgisayarı nasıl etkiler?

Saldırı, bir Microsoft Tanılama Aracı (MSDT) dosya işleyicisini açmak için Microsoft Office belgelerini kullanarak kendini gösterir. Saldırganlar, kullanıcıların ekli bir dosyayı açmasını ve bu noktadan kurbanın tüm sistemine erişmesini sağlamak için kimlik avı veya sosyal mühendislikten yararlanabilir.

Güvenlik açığına yanıt olarak Microsoft, daha önce CVE-2022-30190 kapsamında bir güvenlik güncelleştirmesinin yanı sıra kılavuz yayınlamıştı. Bir blog gönderisinde, Microsoft saldırganların programları başarıyla yüklemek, verileri görüntülemek, değiştirmek veya silmek ya da yeni hesaplar oluşturmak için güvenlik açığını kullanabileceğini kabul etmişti.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin