Sıcak gelişme: Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para borsalarından detaylı kullanıcı bilgilerini istedi - Vergi mi geliyor?
Sıcak gelişme: Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para borsalarından detaylı kullanıcı bilgilerini istedi - Vergi mi geliyor?

Sıcak gelişme: Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para borsalarından detaylı kullanıcı bilgilerini istedi – Vergi mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sıcak bir gelişme ile karşınızdayız. Türkiye’de kripto paraların vergilendirilmesi ile ilgili olarak yasal netlik kazandırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili olarak bir çalışma başlattı.

Ayrıntılarda neler var?

Konunun ayrıntılarına bakıldığında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarına bir tebligat göndererek kullanıcı bilgilerini talep ettiği belirtiliyor.

Bu bilgiler arasında borsa kullanıcılarının TC kimlik numarası, unvanı, kayıt zamanı ve ön önemlisi de cüzdandaki tutarın TL cinsinden değerine kadar son derece ayrıntıl ve kritik bilgiler yer alıyor.

Bakanlığın talep ettiği bilgiler kısaca şu şekilde:

Kullanıcı ID (Kripto Para Cüzdan Numarası), Kullanıcı Türü, Kullanıcı kimlik türü, Kullanıcı Unvanı, Kullanıcı kayıt zamanı, Stok tarihi,  Stok varlık miktarı, Stok varlık kuru.

Bakanlığın atmış olduğu bu adımın Ülkemizdeki kripto paraların vergilendirilmesine yönelik olarak en somut adım şeklinde değerlendirmek mümkün.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin