featured

SEC, kripto borsalarını hedef aldı: Binance ve Coinbase davaları arasındaki farklar nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’e karşı suçlamada bulunmasının üzerinden 24 saatten az bir süre geçtikten sonra Salı günü ABD merkezli en büyük borsa Coinbase’e dava açtı.

ABD SEC, Coinbase’i kayıtsız bir komisyoncu, borsa ve takas platformu olarak faaliyet göstermekle suçladı. Ancak ABD merkezli borsaya Binance davasına kıyasla daha yumuşak davranıldığı görülüyor. Bu arada, piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı, kripto pazarındaki en iyi iki kripto borsasına karşı arka arkaya açılan davalar nedeniyle önemli ölçüde zarar gördü.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong davadan kurtuldu

Coinbase ve Binance’e açılan davalar arasındaki temel fark, Coinbase SEC davasında Brian Armstrong’un adının bulunmamasına karşı Changpeng Zhao’nun da suçlanmasıdır. Coinbase, 2019’dan beri kayıtsız bir komisyoncu olarak faaliyet göstermekle, potansiyel yatırımcıları istemekle, ilgili kaydı sağlamadan müşteri fonlarını ve varlıklarını yönetmekle suçlanıyor. SEC, Binance’e ve CZ’ye ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri için dava açarken, ABD’de yasa dışı faaliyet göstermek ve kullanıcılara yalan söylemek de dahil olmak üzere 13 suçlamada bulundu.

SEC Binance Coinbase

CNBC sunucusu Jim Cramer, SEC’in CEO Armstrong’u suçlamaların dışında bırakılması sebebiyle Coinbase davasının daha az ciddi olduğunu düşünüyor.

Bu, ABD merkezli borsaya kıyasla ABD düzenleyicilerinin Binance’e karşı önyargılı davrandığı ilk örnek değil. Daha önce Coinbase’e menkul kıymetler yasalarının olası ihlali nedeniyle bir Wells Bildirimi tebliğ edilmişti. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), ticaret ve türevlerle ilgili düzenlemeleri ihlal etme suçlamasıyla CZ de dahil olmak üzere Binance aleyhine dava açmıştı.

Coinbase hisse senedi fiyatı düşüşte

Coinbase hisse senedi fiyatı, SEC dava haberleri sebebiyle Salı günü piyasa açılışında keskin bir düşüş yaşadı. Genel olarak, ABD Fed faiz artışının yatırımcılar arasındaki spekülasyonları duraklatması bağlamında, acil toparlanma umudu tetikleniyor.

Coinbase Stock Price Crashes

$COIN hissesi bugün %13’ten fazla düşüş yaşadı ve 50,8 dolardan işlem gördü.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin